dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Defensie: Militairen en agenten terug uit Oekraïne
Defensie: Militairen en agenten terug uit Oekraïne

Defensie: Militairen en agenten terug uit Oekraïne

  • Internationale
  • Van de 60 militairen en politieagenten die op dit moment in Oekraïne zijn, komen er volgende week ongeveer 30 terug naar Nederland. Dit vanwege de instabiele veiligheidssituatie rond de crash site van de MH17 in Oost-Oekraine. Dat maakte premier Rutte vrijdag na de ministerraad bekend.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/09/19/militairen-en-agenten-terug-uit-oekraine

In Charkov zijn de voorbereidingen om snel weer aan de slag te kunnen gaan nagenoeg afgerond. Daarmee zijn alle voorbereidingen getroffen om de repatriëringsmissie te hervatten.

In de vuurlinie

De veiligheidssituatie op en rond de crashsite wordt continu in de gaten gehouden. Dit gebeurt zowel door de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten, als door de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). De situatie is niet stabiel gebleken na de afkondiging van het staakt-het-vuren. Afgelopen week waren er beschietingen en ook kwam OVSE-personeel in de vuurlinie terecht.

Zodra de veiligheidssituatie het toelaat, hervat Nederland de missie. Op dit moment is dat echter niet verantwoord. Dat is ook het oordeel van onze internationale partners. In Charkov blijven 20 Nederlanders aanwezig.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top