maandag, november 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Minister Koenders: vrede niet vanzelfsprekend
Defensie: Minister Koenders: vrede niet vanzelfsprekend

Defensie: Minister Koenders: vrede niet vanzelfsprekend

  • Nederland
  • "Vrede, zo hebben we geleerd, moet nooit voor vanzelfsprekend worden gehouden. Daarvoor is het te zwak. En eenmaal verstoord, dan kan het herstellen van de vrede soms alleen maar mogelijk zijn tegen een verschrikkelijk hoge prijs. We moeten elke dag weer onze betrokkenheid bij de vrede vernieuwen."
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/07/11/minister-koenders-vrede-niet-vanzelfsprekend

Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Hij sprak die woorden vandaag namens de Nederlandse regering bij de herdenking van de val de enclave Srebrenica in Potocari.

Onschuldige levens

Nederland was door de verschrikkelijke gebeurtenissen van destijds geschokt. Koenders vervolgde: “Als we rouwen om de mannen die 20 jaar geleden stierven, is er nauwelijks een meer passend eerbetoon mogelijk aan de onschuldige levens die verloren gingen, dan doorgaan met de zoektocht naar vrede, gerechtigheid en verzoening.”

Rouwen

De internationale gemeenschap faalde bij de bescherming van de moslimenclave en was niet in staat het doden en vernietigen te voorkomen. “We kunnen wat er is gebeurd niet ongedaan maken. Maar we rouwen met u en beloven plechtig dat we het nooit vergeten. Leven met de gedachte is moeilijk”, sprak hij tot de aanwezigen.

Koenders sprak de hoop uit dat politici, religieuze leiders en anderen één kunnen zijn als het gaat om de herdenking van deze menselijke tragedie en dat iedereen wil bijdragen aan het verzoeningsproces.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top