vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Defensie: Nacht van de Militaire Muziek doorslaand succes
Defensie: Nacht van de Militaire Muziek doorslaand succes

Defensie: Nacht van de Militaire Muziek doorslaand succes

  • Nederland
  • Met meer dan 1700 bezoekers is de totaal uitverkochte eerste editie van ‘Nacht van de Militaire Muziek’ in Soesterberg een doorslaand succes geworden. Op het in het Nationaal Militair Museum (NMM) georganiseerde muziekfestival brachten 200 muzikanten van marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee uiteenlopende muzieksoorten ten gehore.
  • d150314pn0043-a
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/03/16/nacht-van-de-militaire-muziek-doorslaand-succes

De muzikanten lieten afgelopen zaterdag 14 maart het gloednieuwe museum op zijn grondvesten schudden door met 30 verschillende ensembles op 8 podia te spelen. Het doel: het NMM en Defensie wilden het publiek kennis laten maken met de veelzijdigheid van militaire muziek. Door innovatie in muziek, optredens en presentatievormen, slaagden ze daarin. De 30 minuten durende optredens variërend van tromsignaal tot jazz, van regimentsmarsen tot pop en van barok- tot big bandmuziek wisten het publiek de hele avond te boeien.

Dornier

Organisator Ron Geurts: “Door verschillende podia tussen tentoongestelde objecten in te richten en te spelen met licht en akoestiek werd een intieme sfeer gecreëerd. Vanaf een balkon kijken naar een concert onder een F-16 of vanuit je zitzak met camouflageprint genieten van een workshop onder de vleugel van een Dornier Do-24K. Het was geweldig.”

Nationaal Militair Museum

Dat het Nationaal Militair Museum naast imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters ook ruimte heeft voor dit soort grote evenementen biedt in de toekomst mogelijkheden. Geurts: “Het is een unieke locatie: centraal gelegen, mooie ruimtes en een tastbare link met de krijgsmacht. Ik vond het persoonlijk ook mooi dat de militaire muziek, een toch wat onderbelicht thema in het museum, op deze manier in de kijker werd gespeeld. Volgend jaar gaan we voor de 2000 bezoekers.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top