maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Nederland draagt bij aan berechting piraten in regio
Defensie: Nederland draagt bij aan berechting piraten in regio

Defensie: Nederland draagt bij aan berechting piraten in regio

  • Nederland
  • Een diplomatieke en militaire delegatie van Nederland woonde gisteren op de Seychellen de opening bij van een nieuw hooggerechtshof. Dit Supreme Court Annex treedt voor de hele regio op als specialist om piraten te berechten. Voor deze stap in de rechtspraak droeg Nederland financieel bij, naast de militaire inzet die het al jaren levert.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/04/10/nederland-draagt-bij-aan-berechting-piraten-in-regio

De Nederlandse honorair consul Anton Geers gaf daarom acte de présence, samen met de commandant van Zr. Ms. Johan de Witt kapitein-ter-zee René Luyckx. Dit marineschip vaart op dit moment in de Golf van Aden om piraterij te bestrijden. Vanaf de Johan de Witt voert een Zweedse commandant de Europese antipiraterijmissie Atalanta aan.

Ook maritieme criminaliteit

De rechtspraak in het hooggerechtshof kan zich naast piraterij ook concentreren op maritieme criminaliteit in algemene zin. Dat benadrukte de aanwezige Britse High Commissioner Lindsay Skoll. Voorlopig wacht nog steeds een aantal piraterijzaken op hoger beroep.

Initiatief van VN

De uitbreiding van het Paleis van Justitie kwam tot stand door het United Nations Office on Drugs & Crime. Naast Nederland hielp ook de Britse overheid bij de financiering.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top