dinsdag, oktober 26, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Nederlandse trainers starten met opleidingen in Irak
Defensie: Nederlandse trainers starten met opleidingen in Irak

Defensie: Nederlandse trainers starten met opleidingen in Irak

  • Anderen
  • Nederlandse trainers zijn vandaag met coalitiepartners in Erbil in Irak gestart met het opleiden van 8 pelotons Koerdische Peshmerga-strijders. Zij behoren tot de Irakese strijdkrachten. De cursisten volgen de infanteriecursus en leren hoe ze terreurorganisatie ISIS op de grond kunnen bevechten.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/02/15/nederlandse-trainers-starten-met-opleidingen-in-irak

Alle Nederlandse trainers zijn inmiddels in basislocatie Erbil aangekomen. De instructeurs die in Bagdad aan het werk gaan, zijn nog niet allemaal gearriveerd. Zij beginnen in maart met het geven van de commando-opleiding.

Tijdens de opleiding komen bijvoorbeeld schietvaardigheid, gewondenverzorging onder gevechtsomstandigheden en vechten in verstedelijkt gebied aan bod. Ook is er aandacht voor humanitair oorlogsrecht en de behandeling van krijgsgevangenen.

De liasion officer van de Peshmerga zei tijdens de wekelijks terugkerende werkbespreking, dat de door Nederland getrainde pelotons – die de proefcursus in januari hadden gevolgd – aan het front opmerkelijk beter presteerden dan de overige pelotons.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top