donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Defensie: Nieuw militair museum: leuk uitje
Defensie: Nieuw militair museum: leuk uitje

Defensie: Nieuw militair museum: leuk uitje

  • Nederland
  • Leden van de ANWB hebben het Nationaal Militair Museum in Soest dit jaar genomineerd voor de verkiezing ‘Leukste uitje’ in de provincie Utrecht’. Niet verwonderlijk want in de wereld van de krijgsmacht valt veel te ontdekken.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/02/10/nieuw-militair-museum-leuk-uitje

Een groot arsenaal materieel, uniformen, persoonlijke objecten en spannende en aangrijpende verhalen brengen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. De verzameling vliegtuigen, helikopters, tanks en pantservoertuigen in een imposant hoge zaal met hoge glazen wanden is daarbij op z´n minst indrukwekkend.

Ook kinderen zullen een dagje aan het militair museum niet snel vergeten. Ze mogen er veel. Vliegen in een F-16-simulator bijvoorbeeld of een vijandelijke tank uitschakelen. Verder zijn er verschillende workshops om lekker te knutselen.

115.000 bezoekers

Veel mensen wisten het imposante gebouw op de voormalige Vliegbasis Soesterberg al te vinden. Koning Willem-Alexander opende het museum pas 2 maanden geleden en de teller staat nu al op bijna 115.000 bezoekers.

Marinemuseum

Ook het Marinemuseum is weer genomineerd als leukste uitje in Noord-Holland. In 2013 schopte het museum het zelfs tot allerleukste uitje in deze provincie. De uitgebreide collectie met vaste en tijdelijke tentoonstellingen maken een bezoek meer dan waard. Zo valt er bijvoorbeeld te ontdekken hoe de marine zelfs vandaag de dag jacht maakt op zeerovers.

Verkiezing

De ANWB organiseert de verkiezing ‘leukste uitjes’ voor de 5e keer. Leden van de toeristenbond krijgen zo een goed beeld van alle bijzondere, grappige, sportieve en culturele evenementen in Nederland. Wie de eervolle titels winnen, maakt de ANWB op 30 maart bekend. Behalve de categorie ‘uitjes per provincie’ is er ook een landelijke verkiezing.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top