maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Defensie: Nieuwe luchtmachtlichting strijdt tegen ISIS
Defensie: Nieuwe luchtmachtlichting strijdt tegen ISIS

Defensie: Nieuwe luchtmachtlichting strijdt tegen ISIS

  • Nederland
  • Na 375 missies en meer dan 200 keer de wapens te hebben ingezet, keert deze week het eerste F-16-detachement uit het Midden-Oosten in Nederland terug. De jachtvliegers waren ingezet om ISIS te bestrijden.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/01/07/nieuwe-luchtmachtlichting-strijdt-tegen-isis

Vandaag trad de nieuwe commandant aan onder wiens bevel het nieuwe detachement de taken tegen ISIS uitvoert. Met 6 F-16′s, 2 reservetoestellen en 250 militairen draagt de Koninklijke Luchtmacht bij aan de internationale strijd tegen ISIS in Irak. Dat gebeurt 24 uur per dag, 7 dagen per week. De opmars van ISIS en daaraan gelieerde organisaties, vormt een directe dreiging voor de regio en veroorzaakt instabiliteit aan de grenzen van Europa.

Mali

Niet alleen in het Midden-Oosten traden nieuwe luchtmachtmilitairen aan. Ook in Mali gebeurde dat met Helikopterdetachement 4. Onder leiding van luitenant-kolonel Peter Grijspaardt levert de eenheid airpower in het noorden van Mali. De 150 mannen en vrouwen tellende rotatie versterkt en steunt Minusma tot medio april.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top