woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Defensie.nl heeft nieuwe ´look´
Defensie.nl heeft nieuwe ´look´

Defensie.nl heeft nieuwe ´look´

  • Nederland
  • Defensie.nl heeft een nieuw gezicht. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft de nieuwe site vanmorgen met een tweet officieel in gebruik gesteld.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/02/18/defensie.nl-heeft-nieuwe-look

Een verbeterde versie van defensie.nl, mocht wel weer een keer sinds de livegang van de vorige, op 15 december 2008. Bijna 20.000 pagina’s zijn onder de loep genomen, herschreven en thematisch ingedeeld. Waar mogelijk zijn onderwerpen van de verschillende krijgsmachtdelen samengevoegd. De nieuwe website geeft ruim baan aan beeld, is helder en toegankelijk geschreven en stelt de gebruiker centraal. Die kan zonder kennis van de organisatie gewenste informatie beter vinden.

Gebruikersonderzoek

In 2008 werden de verschillende pagina’s binnen de krijgsmacht gebundeld op defensie.nl en kwamen onder de hoede van één centrale redactie. Maar de pagina’s liepen per krijgsmachtdeel behoorlijk uiteen. Een uitgebreid gebruikersonderzoek vormde de basis voor het nieuwe defensie.nl. De directie Communicatie en het Mediacentrum Defensie bundelden hun krachten. Meer dan een jaar is er gestoken in het ontwerpen, bouwen, schrijven en testen, met het huidige resultaat tot gevolg.

Tevens zijn de sinds dit jaar gedigitaliseerde Defensiekrant en uiteindelijk ook alle personeelsbladen te vinden op het nieuwe defensie.nl. Deze gratis toegankelijke uitgaven tellen gezamenlijk al bijna 70.000 abonnees. Defensie.nl staat overigens niet stil. De nieuwe site blijft in ontwikkeling en wordt nog eigentijdser.

Door bij het creëren van defensie.nl samen te werken met het ministerie van Algemene Zaken, bespaart Defensie ook nog eens een aanzienlijk bedrag.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top