donderdag, april 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Defensie: Opening academisch jaar in teken roerige wereld
Defensie: Opening academisch jaar in teken roerige wereld

Defensie: Opening academisch jaar in teken roerige wereld

  • Nederland
  • We staan aan het begin van een nieuw academisch jaar, maar voor velen van u is het geen back to business.”, zei Pieter de Gooijer. De Nederlandse permanent vertegenwoordiger bij EU doelde op de wereldwijde crisis die het nieuws beheersten. Hij deed dit in de Helderse haven aan boord van Zr. Ms. Johan de Witt. Daar opende hij het academisch jaar van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA).
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/08/28/opening-academisch-jaar-in-teken-roerige-wereld

In 2014 kwamen 298 aspirant-officieren op: 98 aan het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder en 200 aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

De Gooijer riep de docenten en studenten op een bijdrage te leveren aan verdergaande Europese samenwerking. De recente gebeurtenissen rond bijvoorbeeld de Oekraïne en Irak vragen volgens hem om meer Europees militair vermogen. Dit zou volgens De Gooijer moeten leiden tot meer ruimte voor Europese samenwerking, ook op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Meer dan militair

De Gooijer: “Het gezamenlijk aangaan van uitdagingen met onze Europese partners, valt meer dan ooit aan de krijgsmacht toe. Het onderscheid tussen de militair en de diplomaat, tussen de ontwikkelingswerker en de handelsbevorderaar, tussen de private en publieke sector vervaagt steeds meer.” De krijgsmacht bestaat volgens de permanent vertegenwoordiger steeds meer uit mensen die meer dan militair zijn. Hij hoopt dat het werk bij de NLDA daaraan bijdraagt.

Top Defensie Vorming

NLDA-commandant Vleugels bevestigde het belang dat zijn onderwijsinstelling hecht aan partnerschappen, zowel nationaal als internationaal. Zo meldde hij de plannen voor een Top Defensie Vorming. “Deze zal vorm krijgen in deeltijd en daar waar mogelijk met andere landen en departementen. Dit is een investering in het toekomstige topmanagement en geeft invulling aan ‘een leven lang leren’.”

Professor dr. Henrik Rudolph, de decaan van de Faculteit Militaire Wetenschappen, daagde alle krijgsmachtdelen uit om mee te denken over het toekomstige werkveld van de officieren en welke wetenschappelijk competenties daar bij horen. “Vraag ons niet alleen wat wij vandaag voor u kunnen betekenen, maar wat u van ons in de toekomst mag verwachten.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top