dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Patriots uit Turkije op weg naar Nederland
Defensie: Patriots uit Turkije op weg naar Nederland

Defensie: Patriots uit Turkije op weg naar Nederland

  • Nederland
  • Nu de Patriotmissie in het Turkse Adana is afgelopen, begint de verhuizing terug naar Nederland. Vandaag worden 60 containers beladen met materieel en goederen. Dat gebeurt op een Turkse kazerne in Iskenderun waar gisteren alle spullen en de Patriot-luchtafweersystemen al naartoe zijn verplaatst.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/02/18/patriots-uit-turkije-op-weg-naar-nederland

Morgen staat de belading van MV Stena Forecaster op het programma. Het schip vertrekt 20 februari en arriveert volgens het huidige plan op 2 maart in Eemshaven.

Verlengen niet mogelijk

De Patriot-systemen waren sinds eind januari 2013 in Turkije gestationeerd om de bevolking en het gebied rond de stad Adana te beschermen tegen mogelijke raketaanvallen vanuit Syrië. Het was voor Nederland niet mogelijk haar bijdrage verder te verlengen. Zo heeft het 24/7 gebruik de systemen maximaal belast en is groot onderhoud ter plekke niet uitvoerbaar. Bovendien zijn de Patriots toe aan een geplande modificatie in Nederland en wordt er bij verlenging van de missie een te zware wissel op het personeel getrokken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top