vrijdag, mei 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Prinses Beatrix bij reünie Engelandvaarders
Defensie: Prinses Beatrix bij reünie Engelandvaarders

Defensie: Prinses Beatrix bij reünie Engelandvaarders

  • Nederland
  • De jaarlijkse reünie van het Genootschap Engelandvaarders kreeg gisteren bezoek van prinses Beatrix. Op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum luisterde de prinses naar de verhalen van de ieder jaar kleiner wordende groep Engelandvaarders.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/09/02/prinses-beatrix-bij-reunie-engelandvaarders

Engelandvaarders is de erenaam van een groep Nederlanders (circa 1.700) die in de Tweede Wereldoorlog vanuit het bezette Nederland langs diverse routes over land en zee Engeland wist te bereiken. Ze sloten zich aan bij de geallieerden om vervolgens de strijd met de Duitse bezetter aan te gaan.

Theevisite

Voorzitter van het Genootschap Engelandvaarders, generaal-majoor buiten dienst Rudy Hemmes toonde zich verheugd met de komst van prinses Beatrix. “We zijn blij dat u deze traditie voortzet. Koningin Wilhelmina heeft destijds veel voor ons betekend. Als ‘Moeder der Engelandvaarders’ ontving zij ons op theevisite. Dank ook aan de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht dat hij ons uitdunnende gezelschap hier wil ontvangen.”

Hoge leeftijd

Vanwege hun hoge leeftijd en de steeds mindere opkomst besloot het Genootschap vorig jaar niet meer bijeen te komen. Daarvan zijn ze dit jaar dus teruggekomen, mede op verzoek van prinses Beatrix.

Van de circa 90 Engelandvaarders die nog in leven zijn, bezochten er 11 de reünie. Ook kwamen 4 weduwen naar Hilversum.

Documentaire

Vanavond zendt National Geographic de documentaire ‘Engelandvaarders: Varen Voor Victorie’ uit, van 22.00 tot 23.00 uur.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top