vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie sluit gezondheidsalliantie met RIVM
Defensie sluit gezondheidsalliantie met RIVM

Defensie sluit gezondheidsalliantie met RIVM

  • Nederland
  • Defensie en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) slaan de handen ineen om de gezondheid van militairen nog beter te beschermen.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/02/defensie-sluit-gezondheidsalliantie-met-rivm

Het Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid onderzoekt de arbeidsomstandigheden van militairen in missiegebieden zoals Afghanistan.

Brigadegeneraal arts Johan de Graaf, de hoogste medische autoriteit van Defensie, sloot gisteren een ‘alliantie’ met de directeur-generaal van het RIVM, professor André van der Zande. Het RIVM gaat voor Defensie onder meer epidemiologisch onderzoek doen.

Nieuw missiegebied

Het Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid (CEAG) van Defensie verricht onderzoek naar arbeidsomstandigheden van militairen, in Nederland en in de missiegebieden. Ook adviseert het centrum op het gebied van preventieve gezondheidszorg en veiligheid in brede zin. Hoe is het in een nieuw missiegebied gesteld met de voedselveiligheid, de hygiëne of eventueel ongedierte? Het RIVM ondersteunt Defensie voortaan om dergelijk onderzoek snel uit te voeren.

Uitwisseling

Ook gaan de krijgsmacht en het RIVM actief kennis en ervaring uitwisselen. De experts van het CEAG weten veel over het werken met straling en giftige stoffen tijdens bijvoorbeeld uitzendingen. Het RIVM zet daar haar brede deskundigheid tegenover. Beide partijen kunnen zo hun kennis verdiepen en verbreden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top