donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie sluit zich aan bij efficiënter gebruik ruimte en ruimtevaart
Defensie sluit zich aan bij efficiënter gebruik ruimte en ruimtevaart

Defensie sluit zich aan bij efficiënter gebruik ruimte en ruimtevaart

  • Nederland
  • Nederland heeft zich aangesloten bij het Amerikaanse Responsive Space Capabilities-programma (RSC). Doel hiervan is de militaire samenwerking op het gebied van de ruimte en ruimtevaart te vergemakkelijken.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/07/14/defensie-sluit-zich-aan-bij-efficienter-gebruik-ruimte-en-ruimtevaart

Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Sander Schnitger zette vandaag namens minister jeanine Hennis-Plasschaert zijn handtekening onder het programma. Al eerder tekenden naast de VS ook Italië, Noorwegen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Kostbaar

Militairen en hun systemen worden steeds afhankelijker van de ruimte. Veel communicatie- en commandovoeringssystemen, onbemande vliegtuigen, precisiegeleide wapens en logistieke volgsystemen kunnen niet meer zonder de hulp van satellieten. De ontwikkeling en het gebruik van dergelijke systemen zijn echter kostbaar. “Alleen door samen te werken met andere landen en civiele partners kunnen we op een betaalbare manier onderzoek doen naar nieuwe technieken en technologie ontwikkelen, testen en evalueren”, aldus Schnitger.

Door het Amerikaanse RSC-programma kunnen de aangesloten landen optimaal gebruik maken van de ruimte tijdens militaire operaties door snelle ontwikkelings- en inzetmogelijkheden. Daarnaast wisselen de deelnemers informatie uit om de militaire behoeften van de deelnemers op elkaar af te stemmen.

Stap voorwaarts

Volgens Schnitger zet Defensie met de ondertekening van de overeenkomst een belangrijke stap voorwaarts. “Defensie is steeds afhankelijker van de ruimte. Dat heeft gevolgen voor onze veiligheid. Daarnaast biedt de ruimte steeds meer kansen, ook voor kleinere landen. Door aan dit programma mee te werken vergroten we onze kennis en kunnen we sneller inspelen op actuele ontwikkelingen. Dat is niet alleen belangrijk voor de luchtmacht, maar vooral ook voor Defensie als geheel en voor de samenleving.”

Naar verwachting sluiten op een later moment ook Australië, Canada, Duitsland en Zweden zich aan.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top