dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie stimuleert vernieuwende productontwikkeling
Defensie stimuleert vernieuwende productontwikkeling

Defensie stimuleert vernieuwende productontwikkeling

  • Nederland
  • Een virtueel trainingsprogramma, een systeem om internationaal biometrische data te delen en pantserglas van kunststof dat meer bescherming biedt. Defensie ondertekende daarvoor vorige week 3 contracten met bedrijven die deze nieuwe producten ontwikkelden. Een paar weken eerder werden al contracten getekend. Die betroffen kunststof munitieschakels, die minder wegen en kosten, en onderhoudsarme opblaassystemen voor reddingsvesten voor vliegers.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/06/25/defensie-stimuleert-vernieuwende-productontwikkeling

Het ministerie heeft een fonds van € 10 miljoen dat het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) helpt bij het ontwikkelen van militaire producten, waaraan de krijgsmacht behoefte heeft. De Commissie Defensie Materieel Ontwikkeling (CODEMO) beheert het fonds en stelt bedrijven in staat met voorstellen voor vernieuwende producten te komen en er een proefmodel van te maken. De CODEMO beoordeelt vervolgens aan de hand van criteria de ingediende projectvoorstellen. Defensie financiert maximaal de helft van de productontwikkeling. Als de commissie een voorstel goedkeurt, begint het ontwikkeltraject.

Royalty-regeling

Het doel is met de creativiteit van het MKB tot nieuwe producten te komen. In ruil voor de financiële bijdrage spreken CODEMO en het bedrijf een royalty-regeling af. De opbrengsten vloeien terug in het fonds om ook in de toekomst nieuwe initiatieven te ondersteunen.

Inclusief de 5 nieuw ondertekende contracten, lopen er nog een aantal met een totale waarde van tussen de € 6 en 7 miljoen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top