dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Technasiumleerlingen maken kennis met vliegtuigtechniek
Defensie: Technasiumleerlingen maken kennis met vliegtuigtechniek

Defensie: Technasiumleerlingen maken kennis met vliegtuigtechniek

  • Nederland
  • Leerlingen van Technasium De Rede uit Terneuzen maakten dinsdag en woensdag in Woensdrecht uitgebreid kennis met vliegtuigtechniek. Ze waren de gasten van Vliegbasis Woensdrecht, het Markiezaat College, Fokker Elmo, Fokker Services en ACRATS.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/01/30/technasiumleerlingen-maken-kennis-met-vliegtuigtechniek

De jonge gasten maakten niet alleen kennis met de opleidingsmogelijkheden, ze werden ook meegenomen in hun mogelijk toekomstige werkveld. Dat gebeurde op een bijzondere manier, want niet eerder werkten onderwijs, bedrijfsleven en Defensie samen in één oriëntatieprogramma om de wereld van Vliegtuigtechniek te promoten.

Dinsdag gingen de leerlingen naar Fokker Elmo, Fokker Services en Acrats. Daar hielpen zij in groepen bij het maken van een vliegtuig. Daarbij kwam niet alleen kennis over materialen, zoals aluminium en composiet aan de orde, maar ook thema’s als aerodynamica.

Tekort aan bètaleerlingen

Het tekort aan bètaleerlingen en -studenten is landelijk een grote zorg. Het oriëntatieprogramma voor vliegtuigtechniek moet zorgen voor een hogere bekendheid, de opleidingsmogelijkheden en de baankansen.

Woensdag bezochten de leerlingen Vliegbasis Woensdrecht. Daar kregen zij voorlichting over de militaire opleiding en over de opleiding International Maintenance Management door Avans Hogescholen en HZ University of Applied Sciences. Aansluitend volgde een bezoek aan de verschillende afdelingen en luchtmachteenheden, zodat zij de carrièremogelijkheden binnen Defensie konden ontdekken. De onderhoudshangar maakte veel indruk. De dag werd afgesloten met een sportief programma om de onderlinge samenwerking en communicatie op de proef te stellen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top