donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Defensie verkoopt Fokker 50-vliegtuigen aan Peru
Defensie verkoopt Fokker 50-vliegtuigen aan Peru

Defensie verkoopt Fokker 50-vliegtuigen aan Peru

  • Internationale
  • Peru koopt de 2 Fokker 50-vliegtuigen van Defensie. Hierbij wordt een pakket reservedelen, testapparatuur en speciaal gereedschap geleverd. Defensie draagt beide tweemotorige passagierstoestellen in het Zuid-Amerikaanse land over. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft dit de Tweede Kamer vandaag per brief laten weten.
  • fokker-50
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/10/31/defensie-verkoopt-fokker-50-vliegtuigen-aan-peru

Fokker-50

De Nederlandse industrie zorgt voor het onderhoud van de toestellen en leidt vliegers op. Dat staat in de verkoopovereenkomst die naar verwachting medio november wordt ondertekend.

De 2 Fokkers deden sinds 1996 dienst bij de Koninklijke Luchtmacht. Destijds vervingen ze de Fokker 27 passagierstoestellen. Van deze zogenoemde ‘Friendships’ had Defensie er 3, daarnaast waren er 9 ‘Troopers’ voor gewondenvervoer, troepen- en vrachttransport. De luchtmacht beschikte naast de F50, ook over 4 Fokker 60-toestellen. Die zijn in 2010 al verkocht, ook aan Peru.

Voor welk bedrag de F50’s zijn verkocht is niet bekend gemaakt. Het betreft commercieel vertrouwelijke informatie. Beide Fokkers staan al sinds 2009 in de verkoop.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top