woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Wetenschapper promoveert op bewakingssystemen
Defensie: Wetenschapper promoveert op bewakingssystemen

Defensie: Wetenschapper promoveert op bewakingssystemen

  • Nederland
  • Een automatisch bewakingssysteem dat bewakingsmedewerkers helpt bij hun speurtocht naar ongewenst gedrag. Wetenschapper Iulia Lefter promoveerde er gisteren op aan de Technische Universiteit Delft.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/03/13/wetenschapper-promoveert-op-bewakingssystemen

Beveiligers bekijken beelden van camerasystemen op militaire en grote openbare terreinen op zoek naar ongewenst gedrag en negatieve incidenten. Dat vraagt 24 uur per dag en 7 dagen per week personeel. De aandacht van het personeel kan door verschillende oorzaken verslappen. Sommige gebeurtenissen zijn moeilijk te ontdekken met alleen maar videobeelden, zoals geweerschoten en geschreeuw. Daarom worden negatieve gebeurtenissen soms niet opgemerkt en de videobeelden pas achteraf geraadpleegd. Oplossing Lefter onderzoek biedt daarvoor een oplossing met een automatisch bewakingssysteem dat medewerkers waarschuwt op bepaalde momenten te kijken naar wat op bepaalde plaatsen gebeurt. Dit reduceert het aantal gemiste gebeurtenissen in het geval van afleiding en het bekijken van schermen met voorkeur. Het systeem herkent naast geweld ook negatieve emoties en stress die vooraf kunnen gaan aan geweld. Door negatieve emoties vroeg te herkennen, is het mogelijk geweld te voorkomen. Dataset Met zelfgeschreven scenario’s en semiprofessionele acteurs bouwde de onderzoekster een dataset van video-opnames op. Om de stress en agressie automatisch te kunnen herkennen haalde zij allerhande kenmerken uit de video-opnames. Lefters ontwikkelde een methode die te gebruiken valt bij het doen van voorspellingen over het stress- en agressieniveau bij nieuwe video-opnames. Het ontwikkelde systeem kan in bestaande camerabewakingssystemen worden ingebouwd. Het is volgens Lefter wenselijk om het systeem te testen in een militaire omgeving. Achtergrond Het promotieonderzoek naar multimodale bewakingssystemen was een samenwerking tussen de Nederlandse Defensie Academie, TNO en de TU Delft. Iulia Lefter werd begeleid door professor dr. C.M. Jonker en copromotor professor dr. drs. L.J.M. Rothkrantz (emeritus hoogleraar Nederlandse Defensie Academie).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top