dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensiematerieel ingezet bij brand Hoge Veluwe
Defensiematerieel ingezet bij brand Hoge Veluwe

Defensiematerieel ingezet bij brand Hoge Veluwe

  • Nederland
  • Defensie heeft gisteren 2 helikopters en militaire blusvoertuigen ingezet bij de bestrijding van een grote brand op de Hoge Veluwe. Tientallen militairen zijn betrokken bij de blusacties.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/04/20/defensiematerieel-ingezet-bij-brand-hoge-veluwe

1 Chinook en 1 Cougar transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht ondersteunen de brandweer met hun speciale waterzakken. Deze zogeheten bambibuckets, die onder de romp van een helikopter hangen, kunnen grote hoeveelheden water lozen op de brandhaard. Voor de Cougar is dat zo’n 2.500 liter, voor de Chinook bijna 10.000 liter.

Blusgordijn

De bambibuckets bieden uitkomst op plaatsen waar de brandweer moeilijk komt. Op aanwijzing van de brandweer legt de helikopterbemanning een gordijn van water. Zo’n blusgordijn kan helpen een brand in te dammen.

Blusvoertuigen

De Koninklijke Landmacht helpt ook bij de brandbestrijding. Blusvoertuigen van het Infanterie Schietkamp de Harskamp en het Artillerie Schietkamp in ‘t Harde leveren extra mankracht en bluskracht. Defensie bekijkt verder of extra voertuigen zijn in te zetten, zoals zogeheten wiellaadschoppen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top