donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Defensieminister spreekt Maleisische collega over Oekraïne
Defensieminister spreekt Maleisische collega over Oekraïne

Defensieminister spreekt Maleisische collega over Oekraïne

  • Internationale
  • Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vandaag in Den Haag gesproken met haar Maleisische ambtsgenoot over de huidige situatie in Oekraïne. “Het was een goed gesprek”, zei ze na afloop. “Het is duidelijk dat we op dezelfde lijn zitten.”
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/09/11/defensieminister-spreekt-maleisische-ambtsgenoot-over-oekraine

Hennis gaf in haar gesprek aan dat ze hoopt dat de repatriëringsmissie nog voor het invallen van de winter kan worden hervat. Maleisische, Australische en Nederlandse militairen, politiemensen en vertegenwoordigers van Buitenlandse Zaken staan stand-by. Als de veiligheidssituatie dat toestaat, gaan ze opnieuw naar de crash-site.

Onstabiele situatie

“Op dit moment is de situatie niet stabiel genoeg om het zoeken te hervatten. Het staakt-het-vuren wordt geschonden en het bestand is en blijft broos. We hebben nog steeds mensen ter plekke die de ontwikkelingen op de voet volgen en zodra het kan, gaan we gezamenlijk terug naar de crashsite”, aldus de minister.

Rol Defensie in Oekraïne

Na het gesprek werd de Maleisische minister Hishammuddin in het Defensie Operatie Centrum gebriefd over de operatie in Oost-Oekraïne. Hierover heeft het Nederlandse ministerie van Defensie de leiding. Defensie coördineert de inspanningen van landgenoten, Australiërs en Maleisiërs in het gebied en monitort de veiligheidssituatie.

Het hoofd van de repatriëringsmissie Nederlander Pieter-Jaap Aalbersberg is gisteren teruggekeerd naar Kiev. Daar spreekt hij met alle autoriteiten over de laatste ontwikkelingen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top