maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / DeJong&Verder: Woontlekker nieuwe blog over energieneutraal wonen
DeJong&Verder: Woontlekker nieuwe blog over energieneutraal wonen

DeJong&Verder: Woontlekker nieuwe blog over energieneutraal wonen

  • Nederland
  • Woontlekker is een nieuwe blog die bewoners nieuwsgierig wil maken naar hoe je comfortabel woont, met een aangenaam binnenklimaat en minimaal energieverbruik. Woningeigenaren vertellen er hoe ze lekker wonen en hun energiekosten verlagen. Technieken en systemen voor energieneutraal wonen worden toegelicht in tekst en op video, websites worden besproken en er staan links naar artikelen in de media. Woontlekker is een initiatief van Saskia de Jong, communicatieadviseur in bouw en techniek bij DeJong&Verder.
  • DeJong&Verder
  • http://www.dejongev.nl
  • info@dejongev.nl

De basis van Woontlekker zijn 7 categorieën blogs. De categorie Leef bestaat uit filmpjes met bewonersinterviews. ‘Doen’ brengt concreet in beeld hoe je te werk gaat als je energiezuinige aanpassingen gaat doen en schrijft over materialen en technieken. De rubriek Bron bevat reviews en recensies van websites en artikelen. In ‘Geld’ staan blogs over subsidies en wat investeringen opleveren. De categorieën Regels, Techniek en Aanpak bundelen uiteenlopende onderwerpen over wet- en regelgeving, technieken en de organisatie van plannen en ambities. De blogs worden geschreven door Saskia, de eerste gastblogger heeft ook al gepubliceerd op Woontlekker.

Verbinding tussen vak- en consumentennieuws

Volgens Saskia de Jong is er veel informatie van en voor bouwprofessionals over energiezuinig wonen die ook interessant is voor consumenten. Ze licht toe: “Er is een berg aan informatie, iedere dag opnieuw. Woontlekker signaleert en analyseert, ontsluit in begrijpelijke taal en toont praktijkvoorbeelden over wat je kunt doen, hoe je het doet en wat het oplevert. Er is een groep consumenten die al energiezuinig of energieneutraal woont of er mee aan de slag is. Maar er is een nog veel grotere groep mensen die er warm voor kan worden gemaakt. Om een grotere groep mensen te informeren, inspireren en in beweging te krijgen, is waarom ik Woontlekker ben gestart. Ik hoop dat dit blog de verbinding gaat vormen tussen vak- en consumentennieuws.”

Energieneutrale ambities

In het 20e bestaansjaar van haar bureau DeJong&Verder, is het blog Woontlekker een nieuwe activiteit van Saskia de Jong die logisch aansluit bij haar werkveld. “Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met energieneutraal bouwen via het Europese project PassREg, in Nederland uitgevoerd door vereniging DNA in de Bouw. Ik werd gevraagd om de communicatie van dit project te doen en voor ik het wist zat ik er midden in. Niet alleen vanwege de hoeveelheid werk, maar ook vanwege de ambities die ons land en Europa hebben. Dat stak het vuur in mij aan: energieneutraal bouwen en wonen pakte mij!”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top