zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Delfland stapt over naar The Datacenter Group
Delfland stapt over naar The Datacenter Group

Delfland stapt over naar The Datacenter Group

  • Nederland
  • Hoogheemraadschap Delft is overgestapt van hun eigen datacenter naar The Datacenter Group Delft.
  • The Datacenter Group
  • www.thedatacentergroup.nl
  • rinske@bu3.nl
  • PersberichtDatacenterGroup

Het Hoogheemraadschap van Delfland is sinds maandag overgestapt van hun eigen datacenter naar het moderne datacenter van The Datacenter Group (TDCG) in Delft. Redenen zijn niet alleen kostenbesparing, maar ook dat TDCG betere kwaliteit kan bieden en aan de strengste milieueisen voldoet.

Marc van Uunen, projectleider van het hoogheemraadschap, is nauw betrokken geweest bij de migratie en vertelt: “We zochten een nieuwe locatie voor ons eigen datacenter en hebben afgevraagd of het beter is dit zelf te blijven doen of dit onderdeel uit te besteden.”

Bijna alle primaire activiteiten van het hoogheemraadschap zijn geautomatiseerd. Het datacenter is de spil van zowel de waterzuivering, waterkering als waterbeheersing.

Uitbesteden veel slimmer

Van Uunen: “Er zijn maar enkele hoogheemraadschappen die hun datacenter uitbesteden. Daar horen wij sinds vandaag ook bij. We zijn tot de conclusie gekomen dat we zelf niet in staat zijn te doen wat TDCG doet. Hun datacenter is veel energiezuiniger, beter en professioneler dan wij in staat zijn te bouwen. Juist omdat het om kritische processen gaat, is uitbesteden aan een bedrijf dat veel ervaring heeft een slimme zet. We hebben nu een organisatie achter ons staan die weet wat ze doet, zijn beter voorbereid op uitbreidingen en hebben geen beveiligings personeel meer nodig.”

Over TDCG
The Datacenter Group heeft twee datacenters in Nederland, namelijk een in Amsterdam en Delft.

Het bedrijf onderscheidt zich als energieefficiëntste datacenter van Nederland en beschikt alleen al in Delft over 4.000 m2 serverruimte. Meer informatie kunt u vinden op de website www.tdcg.nl.

Over BU3

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top