dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Delft Labs geopend
Delft Labs geopend

Delft Labs geopend

  • Nederland
  • Op 8 september 2016 is YES!Delft Labs feestelijk geopend: 2.500m2 kantoorruimte en 900m2 laboratoriumruimte voor innovatieve start-ups en groeiende bedrijven. Daarmee biedt de TU Delft technologische en industriële biotech bedrijven kans zich verder te ontwikkelen.
  • TU Delft
  • info@tudelft.nl

Het succes van bedrijfsincubator YES!Delft was reden voor de TU Delft om de capaciteit verder uit te willen breiden. Het nieuwe pand biedt ruimte aan start-ups die door willen groeien en aan biotech bedrijven met behoefte aan lab-faciliteiten. Op de begane grond is de nieuwbouw gekoppeld aan het bestaande YES!Delft pand waardoor huurders gebruik kunnen maken van de algemene voorzieningen in dit pand. Samen met de gemeente Delft, de Provincie Zuid Holland en de Europese Unie is deze tweede incubator op de campus gerealiseerd.

Behoefte goed voorzien

Paul Althuis, directeur TU Delft Valorisatie Centrum: “De uitbreiding met YES!Delft Labs was noodzakelijk om de groei van startende bedrijven op te vangen. Voor de TU Delft betekent dit een enorme versterking van het ondernemerschap op ons Science Park Technopolis.” In het nieuwe pand, van maar liefst 5.500 m2 bruto vloeroppervlak, heeft sinds het voorjaar een groot aantal bedrijven haar intrek al genomen. De behoefte aan laboratoriumruimte voor technologische startups blijkt goed voorzien. Van de laboratoriumruimte is momenteel al 70% verhuurd.

Versterkte regio

Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: “Dit gebouw draagt bij aan het behoud van innovatieve en technische starters en groeiende bedrijven in de regio. Het mooie is dat er nu bij YES!Delft ook (gemeenschappelijke) labfaciliteiten voor starters in de biotechnologie sector zijn”. Wethouder Ferrie Förster: “De ambitie van Delft is verdubbeling van de kenniseconomie in 2030. We staan als stad niet alleen voor deze uitdaging; we pakken het als regio aan. Delft is immers de innovatieve motor van de regionale economie. Met de opening van YES!Delft Labs zetten we een ongelooflijk belangrijke stap”.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top