zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Delfts blauwe keramiek postzegel overhandigd aan burgemeester Verkerk
Delfts blauwe keramiek postzegel overhandigd aan burgemeester Verkerk

Delfts blauwe keramiek postzegel overhandigd aan burgemeester Verkerk

  • Nederland
  • Den Haag – Vandaag overhandigde PostNL een nieuwe Delfts blauwe keramiek postzegel aan burgemeester Bas Verkerk van Delft. Nederland bezit een bijzondere positie in de productie van keramiek, vandaar dat er dit jaar een postzegelserie wordt uitgegeven over de vijf toonaangevende Nederlandse keramiekplaatsen. Vandaag staat de uitgifte van de vijfde postzegel – keramiek in Delft – centraal.
  • PostNL
  • postnl.com/nl
  • press@postnl.com
  • http://www.postnl.com/nl/press/688709/Delfts_blauwe_keramiek_postzegel_overhandigd_aan_burgemeester_Verkerk.aspx

Direct na de overhandiging van het eerste exemplaar wenste burgemeester Verkerk zijn zojuist geformeerde College van B&W succes door zijn nieuwe collega’s een persoonlijke wenskaart over Delfts blauw te versturen. De kaart werd uiteraard bezegeld met de nieuwe Delftsblauwe postzegel.

Keramiek uit Delft

Op de postzegels staan details van een van de aardewerkstukken uit Delft. Ontwerper Rutger Fuchs licht toe: “Voor dit postzegelontwerp ben ik op zoek gegaan naar dat ene detail dat zo kenmerkend is voor Delfts blauw. Ik vond dit in een bloemenvaas met tuiten. Daarnaast komt in de afbeelding van de reiger aan de waterkant het vakmanschap van de aardewerkers uit Delft duidelijk naar voren.” Ook kon Fuchs zijn creativiteit kwijt door gebruik te maken van alle subtiele kleuren van het Delfts blauw: “Zo kon ik de achtergrond van de postzegels vullen met verschillende stukken Delfts blauw uit de 17e en 18e eeuw, waaronder schotels, een mand, een theebus, een vogelkooi en een stel honden.”

Mooie afsluiting postzegelserie met uitgifte verzamelvel

Om de diversiteit van keramiek te tonen, wordt de postzegelserie ‘Mooi Nederland Keramiek’ vandaag ook afgesloten met de uitgifte van een verzamelvel. Hierop zijn de vijf keramiekplaatsen afgebeeld: Loosdrecht, Tegelen, Makkum, Harlingen en Delft. Elke postzegel onderscheidt zich door een kenmerkend detail van een keramiekstuk uit de betreffende plaats. “Iedere plaats heeft weer haar eigen verhaal”, aldus Fuchs. Hij ontwierp eerder voor PostNL onder andere de postzegels over Max Euwe.

Over Content Editor S .

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top