zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Dell helpt ROC Nijmegen met schaalbare storage-oplossingen
Dell helpt ROC Nijmegen met schaalbare storage-oplossingen

Dell helpt ROC Nijmegen met schaalbare storage-oplossingen

  • Nederland
  • Dell helpt ROC Nijmegen met schaalbare storage-oplossingen
  • Dell_logo
  • Dell
  • www.dell.nl
  • ingrid.hamers@axicom.com

Dell helpt ROC Nijmegen bij het verbeteren van het onderwijs door de groeiende behoefte aan schaalbare storage-capaciteit in te vullen. Hiervoor zet Dell een storage omgeving in die is gebaseerd op Dell Compellent.  Met de nieuwe storage-omgeving zijn de projecten binnen de diverse opleidingen van  dit ROC sneller en makkelijker op te starten en zijn ad hoc-aanvragen ter ondersteuning van deze projecten eenvoudiger af te handelen.

De circa 1.000 medewerkers van ROC Nijmegen verzorgen middelbare beroepsopleidingen voor zo’n 10.000 studenten.  De onderwijsinstelling biedt  daarnaast voortgezet onderwijs en een brede reeks cursussen voor volwassenen op diverse gebieden: variërend van leren lezen en schrijven tot ondersteuning bij de opvoeding van kinderen.  ROC Nijmegen heeft elk jaar te maken met nieuwe projecten, waardoor de hoeveelheid opgeslagen data van projecten elk jaar met ongeveer één terabyte groeit. Voorheen werd de benodigde storage-capaciteit echter standaard te hoog ingeschat, waardoor de onderwijsinstelling  te veel capaciteit inkocht.

Arjan Teuwsen, Coördinator Team Infra van de afdeling Informatisering en Automatisering van ROC Nijmegen, licht toe: “Ons huidige storage-platform had het einde van zijn levenscyclus bereikt. De omgeving was lastig uit te breiden en niet schaalbaar genoeg om aan de variabele vraag naar storage-capaciteit te voldoen. Daardoor gebruikten we soms maar 30% procent van de beschikbare capaciteit en functioneerde onze storage-omgeving niet meer effectief.”

ROC Nijmegen koos voor Dell Storage Solutions om een storage-infrastructuur te leveren, gebaseerd op Dell Compellent storage arrays. Via de tiering software Dell Compellent Data Progression wordt deze data optimaal verdeeld over de beschikbare ruimte. De meest gebruikte data worden toegewezen aan  de hogere ‘tiers’, waarin snellere schijven zijn geplaatst. Er wordt nog steeds teveel capaciteit aangevraagd voor projecten, maar nu kunnen deze klein beginnen en naar behoefte opschalen als dat nodig is.

Dankzij de Dell Compellent arrays kost het alloceren van storage-capaciteit ook minder tijd, met name bij ad hoc-aanvragen voor projecten waardoor het datagebruik toeneemt. Teuwsen: “Nu handel ik verzoeken om meer capaciteit af bij een kop koffie en het alloceren van capaciteit berekent het Dell-systeem zelf. Dit kost me aanzienlijk minder tijd en kopzorgen. Voor de ontwikkelaars van de projecten en het overige personeel betekent dit dat ze sneller aan de slag kunnen en eenvoudiger toegang hebben tot de opgeslagen data. Dit spaart tijd en kosten. Studenten profiteren hiervan doordat ze snel aan de slag kunnen met projecten. Daarnaast kunnen wij beter omgaan met ad hoc-aanvragen voor projecten, waardoor ze ook in deze gevallen geen tijd verliezen.”

Een ander kostenvoordeel voor ROC Nijmegen is de lagere huur voor serverruimte in het datacenter van de hosting provider. Waar voorheen nog anderhalve rack in beslag werd genomen, is nu slechts een halve rack voldoende om de complete storage-omgeving te huisvesten. Daarnaast maakt de onderwijsinstelling ook gebruik van Dell Compellent Copilot Support. “Deze service maakt continu diagnoses van het systeem en geeft meldingen af waardoor we pro-actiever kunnen werken en storingen worden voorkomen. Dit systeem werkt foutloos sinds de implementatie, die ook uitstekend verliep. Dell’s Deployment Services assisteerde ons bij de migratie van onze Oracle- en SQL-servers en dit was, net als het hele project, een succes”, concludeert Teuwsen.

Quotes:

“We hebben succesvol samengewerkt met Dell en samen een ideale oplossing ontwikkeld, gebaseerd op de Dell Compellent arrays, voor de uitdagingen van onze storage-omgeving. We gebruiken nu alleen de storage-capaciteit die we nodig hebben voor projecten en er is geen overcapaciteit dankij Dell Dynamic Capacity en intelligente tiering. Dat was eerder niet mogelijk.” Arjan Teuwsen, Coördinator Team Infra van de afdeling Informatisering en Automatisering van ROC Nijmegen.

“We zijn blij dat Dell Storage onderwijsinstellingen kan voorzien van een efficiënt en toekomstbestendig storage-platform dat hen in staat stelt te opereren zonder zorgen om hun omgeving. Dit stelt hun leraren in staat zich op het leveren van het best mogelijke onderwijs te richten. Daarnaast hebben  IT-beheerders bijna geen omkijken naar de omgeving, waardoor ze zich kunnen richten op de innovatie van hun IT-processen en  overige beheertaken”, aldus Robin Kuepers, Storage Marketing Director voor de EMEA-regio bij Dell.

Over AxicomBNL

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top