dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Dell leidt de weg naar open netwerken en start samenwerking met Cumulus Networks
Dell leidt de weg naar open netwerken en start samenwerking met Cumulus Networks

Dell leidt de weg naar open netwerken en start samenwerking met Cumulus Networks

 • Nederland
 • Dell heeft vandaag zijn steun voor open netwerken onderstreept door de eerste wereldwijde leverancier van technologische end-to-end oplossingen te worden die klanten, inclusief cloud providers en Web 2.0-bedrijven, de keuze biedt uit besturingssystemen van derden. Zij kunnen hierdoor hun netwerk afstemmen op specifieke applicatiebehoeften.
 • Dell_logo
 • Dell
 • www.dell.nl
 • ingrid.hamers@axicom.com
 • Dell heeft vandaag zijn steun voor open netwerken onderstreept door de eerste wereldwijde leverancier van technologische end-to-end oplossingen te worden die klanten, inclusief cloud providers en Web 2.0-bedrijven, de keuze biedt uit besturingssystemen van derden. Zij kunnen hierdoor hun netwerk afstemmen op specifieke applicatiebehoeften.

Als onderdeel van haar open netwerken-benadering heeft Dell een resellerovereenkomst getekend met Cumulus Networks – fabrikant van het eerste Linux-besturingssysteem voor bare-metal netwerkapparaten – om een nieuw netwerkmodel te ondersteunen voor fixed-configuration switches.

Nieuw tijdperk voor open netwerken – functioneel gescheiden netwerkmodel

Dell’s visie op het nieuwe netwerkmodel voor datacenters is een open ecosysteem waarin klanten kunnen kiezen uit diverse netwerkapparatuur, -applicaties en –besturingssystemen om te voldoen aan hun zakelijke behoeften.

De afgelopen twintig jaar hadden datacenter-netwerken een hiërarchische, drielaagse structuur.  Ze waren ontwikkeld voor traditionele client-server implementaties, waarbij gebruik werd gemaakt van chassis-gebaseerde switches. Deze structuur is veranderd onder invloed van software-defined networking, virtuele machines, veranderende netwerkpatronen van North-South naar East-West, cloud computing, pooling van resources en de vraag naar verregaande automatisering van netwerktaken. Die factoren hebben ertoe bijgedragen dat Dell de ontwikkeling heeft ondersteund van een Ethernet fabric-model dat gebruikmaakt van fixed-form factor switches.

Marktanalisten van Gartner stellen:

 • Ethernet fabric is het beste gepositioneerd om te voldoen aan de vraag naar eenvoudigere en meer geautomatiseerde fysieke switch-netwerken waarmee netwerkbeheerders in de directe toekomst te maken krijgen.1
 • Met nieuwe, kleinere ‘core’-apparaten kunnen netwerkbeheerders hun investeringen met 30 tot 70 procent verlagen, en 30 procent of meer besparen op het gebruik van deze apparatuur, vergeleken met chassis-gebaseerde switches.2

Het functioneel gescheiden netwerkmodel is een volgende stap van Dell op het gebied van softwarematige innovatie. Dit model biedt de volgende voordelen:

 • De beste netwerken in hun soort voor workloads, applicaties en andere netwerkbehoeften inclusief beheer, automatisering en monitoring;
 • Consistente IT- en netwerkapparatuur met één implementatie- en operationeel model;
 • Optimaal gebruik van open source datacenter-oplossingen die snelle, op standaarden gebaseerde innovatie mogelijk maken.

 Dell en Cumulus Networks helpen bedrijven met adoptie open netwerken

Dell heeft een resellerovereenkomst getekend met Cumulus Networks als eerste partner binnen een nieuw ecosysteem, dat moet helpen om het potentieel van het software-defined datacenter te realiseren. Dell gaat  Cumulus® Linux® network OS aanbieden als optie voor de Dell Networking S6000 en S4810 top-of-rack switches.

Dell en Cumulus Networks bieden de volgende voordelen voor klanten:

 •  Snel – High-capacity fabrics, ongekende prijs-prestatie verhouding, snelle innovatie binnen het datacenter-netwerk;
 • Eenvoudig – Vereenvoudigde netwerkautomatisering, consistente tools voor flexibel netwerk- en IT-beheer;
 • Betaalbaar – Helpt bij het verlagen van aanschaf- en beheerkosten;
 • Onafhankelijk – Voorkomt leveranciersafhankelijkheid, maakt onderdeel uit van een omvangrijk ecosysteem van Linux-applicaties.

Dell biedt volledige ondersteuning voor Cumulus Networks, inclusief:

 • Ethernet switches met moderne, fixed-form factor architecturen;
 • Complete datacenter-oplossing met  één model voor acquisitie, implementatie en beheer en één leverancier voor servers, storage en netwerkoplossingen – wereldwijde distributie en fulfillment;
 • Wereldwijde ondersteunende diensten met één contactpersoon en verantwoordelijke;
 • Netwerkexpertise op alle vlakken inclusief planning, implementatie en support.

Beschikbaarheid

Dell verwacht de switches met Cumulus® Linux® network OS in het eerste helft van 2014 te kunnen leveren.

Over AxicomBNL

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top