donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Dell maakt actief en samen leren mogelijk met vernieuwd onderwijsportfolio
Dell maakt actief en samen leren mogelijk met vernieuwd onderwijsportfolio

Dell maakt actief en samen leren mogelijk met vernieuwd onderwijsportfolio

 • Nederland
 • Dell presenteert de Latitude 13 Education Series-laptop, de Dell Mobile Computing Cart upgradekit en de Dell Interactive Projector S520. In combinatie met de Dell Venue tablets helpen deze nieuwe producten leraren en studenten flexibel en mobiel te werken en lessen interactiever te maken. Bovendien voldoen ze op het vlak van beveiliging en beheer aan de eisen en behoeften van onderwijsinstellingen.
 • Dell_logo
 • Dell
 • www.dell.nl
 • ingrid.hamers@axicom.com

Dell presenteert de Latitude 13 Education Series-laptop, de Dell Mobile Computing Cart upgradekit en de Dell Interactive Projector S520. In combinatie met de Dell Venue tablets helpen deze nieuwe producten leraren en studenten flexibel en mobiel te werken en lessen interactiever te maken. Bovendien voldoen ze op het vlak van beveiliging en beheer aan de eisen en behoeften van onderwijsinstellingen.

“Scholen hebben technologie nodig waarmee leraren studenten kunnen boeien. Daarnaast passen deze producten ook binnen kleinere IT-budgetten”, zegt Jordi Baggen, marketing manager End User Computing bij Dell Nederland. “De nieuwe Latitude 13 en de aanbevolen randapparatuur zijn ontworpen voor interactief leren. Studenten en leraren zullen ze graag gebruiken. IT-afdelingen profiteren van de eenvoud waarmee ze veilig en beheersbaar in de leeromgeving te integreren zijn.”

Klaar voor de klas

De Latitude 13 is uitgerust met krachtige processoren, een 13,3-inch beeldscherm en een full-size toetsenbord. Daarmee zijn deze laptops ideaal voor het bekijken, beluisteren en creëren van content. Het robuuste ontwerp biedt bescherming tegen stoten, vallen, of krassen, en:

 • is getest volgens militaire standaarden,
 • heeft rubberen bescherming rond het beeldscherm en overige randen,
 • beschikt over volledig gesealed toetsenbord en touchpad ter bescherming bij het morsen van vloeistof,
 • is krasbestendig dankzij Corning Gorilla Glass NBT op touch screens,
 • is 180 graden te openen, om druk op scharnierpunten te verlichten wanneer gebruikers de laptop op onconventionele wijze dragen,
 • ‘verklikt’ studenten met een lampje dat oplicht bij netwerkactiviteit wanneer verbinding wordt gemaakt met een draadloos netwerk.

Dell levert de veiligste laptops ter wereld met endpoint-beveiligingsoplossingen inclusief uitgebreide encryptie, geavanceerde authenticatie en malware-bescherming. De Latitude 13 Education Series biedt daarnaast Dell Data Protection oplossingen, Dell KACE en integratie met Microsoft System Center.

De Dell Mobile Computing Cart – optioneel beheerd op afstand – maakt het veilig transporteren, opladen, opslaan en updaten van de apparaten voor klassikaal gebruik eenvoudiger dan ooit. In deze kar is ruimte voor maximaal dertig netbooks, Ultrabooks, laptops en/of tablets van de meeste gangbare merken met een beeldscherm van 14 inch of kleiner. De kar beschikt over twee externe stopcontacten ter ondersteuning van bijvoorbeeld een printer, de laptop van de leraar of een beamer, die bovenop de kar geplaatst kunnen worden.

De Dell Mobile Computing Cart is beschikbaar met een optionele upgradekit voor het efficiënt aansluiten van laptops op ethernet en het stroomnet. De systemen zijn eenvoudig ‘s nachts te updaten en op afstand te beheren.

Ook de Dell Interactive Projector S520 is nieuw in het onderwijsportfolio. Deze projector beschikt over multi-touch mogelijkheden, Intel Wireless Display (Intel WiDi) + Miracast-technologie en draadloze verbindingsmogelijkheden voor klaslokalen en conferentiezalen. De S520 combineert eigenschappen van interactieve whiteboards en LCD-schermen in één handige oplossing. Het whiteboard is niet langer voorbehouden aan leraren. Ook leerlingen kunnen via een draadloos netwerk verbinding maken met de S520 om hun werk te presenteren of samen te werken.

Flexibel en gepersonaliseerd leren

De veelzijdigheid van de Dell Venue-tablets maak interactief en gepersonaliseerd leren mogelijk. Naast het verzamelen van informatie kunnen studenten zelf content creëren of samenwerken aan teamprojecten.

Dell biedt een technologisch partnerprogramma dat belangrijke onderwijsapplicaties certificeert en aanbeveelt die voldoen aan de onderwijsbehoeften van studenten en leraren. Het bedrijf ondersteunt als eerste leverancier Doceri, van SP Controls op een Windows 8-tablet. Hiermee kunnen leraren hun tablet gebruiken als interactief whiteboard. Met Doceri kan de onderwijzer ook de les opnemen voor later gebruik. En andere applicatie is ClassPolicy by AssistX, een beheeroplossing voor klaslokalen die onderwijzers in staat stelt content te beheren en deze naar meerdere apparaten in een klaslokaal te versturen. Miracast maakt draadloze projectie van content op een tablet naar een HD-scherm mogelijk. Deze apps vergroten de mobiliteit en flexibiliteit van leraren en studenten.

“Wij zijn wereldwijd aanwezig in meer dan 400.000 klaslokalen. Ons doel is studenten en onderwijzers te stimuleren hun creativiteit de vrije loop te laten en de leerervaring voor studenten optimaal te maken”, zegt Jon Phillips, managing director worldwide education van Dell.

Beschikbaarheid en prijzen

The Latitude 13 Education Series is beschikbaar vanaf €459. Non-touch modellen zijn beschikbaar in de kleuren rood en zwart. Touch-modellen zijn beschikbaar in het zwart. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

De standalone upgradekit, die compatibel is met een select aantal beheerde en onbeheerde modellen van vorige generaties, is wereldwijd beschikbaar vanaf half mei. Neem contact op met Dell Nederland voor meer informatie over prijs en beschikbaarheid.

De Dell Interactive Projector S520 zal later dit jaar beschikbaar zijn in Nederland.

Over AxicomBNL

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top