zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Deloitte: Bonus onbelangrijk voor jonge werknemer
Deloitte: Bonus onbelangrijk voor jonge werknemer

Deloitte: Bonus onbelangrijk voor jonge werknemer

  • Nederland
  • Beloningsbeleid moet in een nieuw jasje Uit onderzoek van Deloitte en Focus Orange onder circa 500 respondenten van de Generation Y blijkt dat de behoeftes van deze leiders van de toekomst op veel vlakken verschillen met wat organisaties hen aanbieden. Zo blijkt dat de baanzekerheid en variabele beloning helemaal niet hoog op het verlanglijstje van de jonge professional staan.
  • Deloitte
  • https://www.deloitte.com
  • dttresponsecenter@deloitte.com
  • http://www2.deloitte.com/nl/nl/pages/Over%20Deloitte/articles/bonus-onbelangrijk-jonge-werknemer.html

Wat zoekt de jonge werknemer

In een tijd waar gepersonaliseerd aanbod heel normaal is – denk aan op maat aanbiedingen in de supermarkt – blijkt het beloningsaanbod van de werkgevers in veel gevallen heel standaard en niet afgestemd op de vraag. Het onderzoek laat zien dat jonge professionals andere behoeften hebben dan oudere doelgroepen. Daarnaast blijkt verrassend dat de behoeften van een student rechten in Groningen heel anders zijn dan die van studenten aan de TU in Delft. Als TU studenten belangrijk zijn voor het vervullen van de strategische doelstellingen, is het voor werkgevers van belang maatwerk te leveren.

Uitdagend werk

Bovenaan de wensenlijst van de jonge professional prijkt uitdagend werk, op de voet gevolgd door de mogelijkheid om carrière te maken. Salaris behaalt slechts een derde plaats. Opleiding en coaching maken de top vijf compleet.

Beloning

Er is steeds van uitgegaan dat deze generatie geld opzij wil leggen voor de toekomst, voor bijvoorbeeld pensioenzekerheid. Opvallend genoeg valt dit in de categorie ‘minder belangrijk’, net als variabele beloning. Variabele beloning haalt de top vijf niet. “Er wordt door veel organisaties gezegd dat het onmogelijk is om goede werknemers aan je te binden als er geen hoge bonussen geboden kunnen worden. Uit dit onderzoek blijkt dat slechts 14% van de deelnemers een variabele beloning als een belangrijk onderdeel van het beloningspakket classificeert”, aldus Caroline Zegers, partner en beloningsexpert bij Deloitte. “Ter vergelijking, een goed opleidingsprogramma met uitdagend werk wordt door 86% van deze werknemers als belangrijk onderdeel ingeschaald. Dat is dus aantrekkelijker voor de jonge werknemer, dan een goede bonus”. Baanzekerheid, een belangrijk dilemma bij de flexibilisering van de arbeidsmarkt, staat laag genoteerd, evenals de ooit zo gewilde laptop en mobiel van de zaak. De trend ‘bring your own device’ lijkt sterk ondersteund te worden door Generation Y.

Toepassing

“Als je met een strategische personeelsplanning weet wie je aan wilt trekken in de toekomst, geven de resultaten uit dit onderzoek duidelijk inzicht in hoe specifieke profielen effectief aantrekken. In feite productrationalisatie op arbeidsvoorwaarden, dat sterk leunt op data en wiskundige technieken”, aldus Dirk Jonker, partner en data scientist bij Focus Orange Technology. “Bedrijven passen deze technologie toe bij het ontwerp van arbeidsvoorwaarden om sterker uit de crisis komen. Ze weten immers dat binnenkort de focus weer ligt op groei en het aantrekken van schaars toptalent.”

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder personen die geboren zijn tussen 1980 en 2000. De respondenten hebben een verschillende studieachtergrond. 20% heeft een accountantsstudie gevolgd, 17% studeerde bedrijfskunde, 14% economie en 10% rechten, de overige 39% bestaat voornamelijk uit bèta studies zoals computer science, econometrie en engineering. 63% van de respondenten is man, 37% vrouw. Het onderzoek is uitgevoerd in de periode mei t/m augustus 2014.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top