maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Deloitte: Bouwbedrijven voorlopig nog onder druk
Deloitte: Bouwbedrijven voorlopig nog onder druk

Deloitte: Bouwbedrijven voorlopig nog onder druk

  • Nederland
  • Groei overnames buiten Europa De economie trekt weer aan, echter bouwbedrijven kunnen voorlopig nog niet rekenen op groeiende marges. Dit is één van de belangrijkste conclusies uit de jaarlijkse European Construction Monitor van Deloitte. Verder blijkt dat het aantal overnames in de Europese bouwsector constant is gebleven. Wel is het aantal overnamedeals toegenomen buiten het Europese continent.
  • Deloitte
  • https://www.deloitte.com
  • dttresponsecenter@deloitte.com
  • http://www2.deloitte.com/nl/nl/pages/about-deloitte/articles/bouwbedrijven-voorlopig-nog-onder-druk.html

Marges

Hoewel de markt in Ierland en het Verenigd Koningrijk herstelt, merken de bouwbedrijven in deze landen van dit herstel nog weinig in hun marges. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het gebrek aan voldoende onderaannemers, een direct gevolg van de vele faillissementen gedurende de crisis. “De kosten die de grote bouwbedrijven kwijt zijn aan de onderaannemers en aan inkoop in een aantrekkende markt stijgen daar enorm, waardoor de marges van de bouwers onder druk blijven staan”, aldus Jurriën Veldhuizen, partner bij Deloitte Real Estate.

“Nederland is in de afgelopen jaren geconfronteerd met een vergelijkbare golf aan faillissementen. Wanneer de Nederlandse markt zich verder herstelt, is een vergelijkbare ontwikkeling niet uit te sluiten. Als gevolg hiervan zal een herstellende markt dan ook niet per definitie leiden tot herstellende marges voor bouwbedrijven. In een antwoord op deze ontwikkeling overwegen bouwbedrijven in UK en Ierland onderaannemers over te nemen om zodoende de supply chain te integreren.’’

Fusie- en overname

“Een opvallende ontwikkeling is de M&A activiteit buiten de Europese grenzen”, aldus Kees Zachariasse, M&A partner bij Deloitte Real Estate. “Terwijl het aantal fusies en overnames vrij constant is gebleven, zien we een significante toename van het aantal deals in de Verenigde Staten en Canada.” Het aantal grensoverschrijdende deals (binnen Europa) steeg tot 35%, het aantal deals door Europese bouwbedrijven buiten het continent steeg met 80%.

Over de European M&A Construction Monitor

De European Construction Monitor van Deloitte geeft jaarlijks inzicht in ontwikkelingen in de Europese bouwsector en fusie- en overname-activiteiten van bouwondernemingen. In deze vierde jaargang van de monitor is tevens een overzicht per land opgenomen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top