donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Deloitte: Investeren hoog op agenda ondernemers
Deloitte: Investeren hoog op agenda ondernemers

Deloitte: Investeren hoog op agenda ondernemers

  • Nederland
  • Middenbedrijf neemt weer personeel aan De investeringsbereidheid bij de Nederlandse ondernemers is toegenomen. Daarnaast verwacht de ondernemer weer personeel aan te nemen en kijkt hij positief tegen het ondernemersklimaat aan. Dit blijkt uit de jaarlijkse Mid Market Monitor van Deloitte over het middenbedrijf. Bedrijven wordt hun mening gevraagd over het ondernemersklimaat, investeringen en toekomstverwachtingen.
  • Deloitte
  • https://www.deloitte.com
  • dttresponsecenter@deloitte.com
  • http://actueel.deloitte.nl/newsroom/persberichten/investeren-hoog-op-agenda-ondernemers/?

Veel ondernemers zijn bereid te investeren. Zo blijkt dat maar liefst 45% voornemens is nieuwe producten of diensten te ontwikkelen. Ruim 40% geeft aan te gaan investeren in het aanschaffen van nieuwe kapitaalgoederen. Daarnaast valt het op dat zo’n 60% van de ondernemers wil investeren in het automatiseren van bedrijfsprocessen. Bij ICT-investeringen staan ook ERP en data analytics hoog op de agenda. “Het middenbedrijf heeft duidelijk weer vertrouwen in de toekomst en is ook bereid daar risico’s voor te nemen”, aldus Mennolt Beelen, managing partner bij Deloitte.

De positieve houding van de ondervraagde ondernemers vertaalt zich ook in de te verwachten omzetgroei. Maar liefst 60% van de ondernemers verwacht dat de omzet het komende half jaar zal stijgen en nog eens 10% verwacht een sterke stijging. Vorig jaar verwachtte nog een minderheid omzetgroei. “Uit ons onderzoek blijkt dat ondernemingen financiering niet als beperkende factor voor omzetgroei zien”, aldus Beelen. “Het is echter maar zeer de vraag of ondernemingen ook de gewenste investeringen gefinancierd krijgen.”

Wanneer gevraagd wordt naar het huidige ondernemersklimaat, geeft bijna 65% aan neutraal tegenover het ondernemersklimaat te staan. Zo’n 20% staat er positief tegen over. De ondernemers zijn af van hun negatieve houding jegens het klimaat. Slechts 14% van de ondernemers vindt het huidige klimaat slecht. Vorig jaar was dit nog ruim een kwart van de ondernemers.

De Mid Market Monitor heeft gekeken naar de ontwikkeling van het personeelsbestand bij het middenbedrijf. Hier is een positieve tendens waar te nemen. Zo’n 30% van de ondernemers verwacht dat er personeel wordt aangenomen de komende periode. Ruim de helft verwacht dat het aantal personeelsleden op het zelfde niveau blijft.

Ten slotte is gevraagd naar de voorgenomen M&A-activiteiten. Een deel (33%) van de respondenten verwacht in de komende twaalf maanden, te fuseren, overgenomen te worden of een overname te doen. Een fusie of een overnameactiviteit met een Nederlandse concurrent wordt daarbij het meest genoemd.

- See more at: http://actueel.deloitte.nl/newsroom/persberichten/investeren-hoog-op-agenda-ondernemers/?#sthash.sJv2FY9I.dpuf

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top