zondag, november 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Deloitte: Optimisme onder CFO’s stijgt snel
Deloitte: Optimisme onder CFO’s stijgt snel

Deloitte: Optimisme onder CFO’s stijgt snel

  • Nederland
  • Het optimisme over de financiële vooruitzichten onder de Nederlandse corporate CFO’s is ten opzichte van vorig kwartaal verder toegenomen. Daarnaast is ook dit kwartaal de bereidheid om risico’s te nemen weer gegroeid en staat met 32% op het hoogste niveau sinds twee jaar. Andere opvallende conclusies zijn de positieve ontwikkelingen voor de cashflow en de hoge verwachtingen rondom M&A. Dit zijn de belangrijkste resultaten van de CFO Survey van Deloitte die ieder kwartaal wordt gehouden.
  • Deloitte
  • https://www.deloitte.com
  • dttresponsecenter@deloitte.com
  • http://actueel.deloitte.nl/newsroom/persberichten/optimisme-onder-cfos-stijgt-snel/?

Naast het optimisme over de financiële vooruitzichten, wordt ook de externe economische en financiële situatie als minder onzeker ervaren. “De tendens die we vorig kwartaal zagen ontstaan, zet dit kwartaal door”, aldus Wilten Smit, managing partner bij Deloitte. “We zien dit terug in de verwachtingen over de cashflow, maar ook in de risicobereidheid. De CFO ziet duidelijk lichtpunten en een beginnend herstel van vertrouwen.”

Zo’n 40% van de CFO’s verwacht een stijging van de cash flow van hun onderneming met meer dan 10%. Dit is een belangrijke toename in vergelijking met vorig kwartaal toen 25% van de CFO’s een stijging van de cashflow verwachtte.

Financieringsvormen

De kosten van financiering zijn vrijwel stabiel gebleven. Het uitgeven van obligaties is niet langer de meest aantrekkelijke financieringsvorm, maar deelt de eerste plaats met bankkrediet. Het uitgeven van aandelen wordt ook dit kwartaal als onaantrekkelijk geoormerkt.

Fusie- en overnamemarkt

Uit het onderzoek blijkt dat het percentage CFO’s dat de komende twaalf maanden een toename verwacht in de fusie- en overnameactiviteiten sterk is toegenomen. Was het vorig kwartaal nog 57% nu zegt maar liefst 92% van de CFO’s een strategische toename van de M&A-markt te verwachten. “Dit is wederom een mooie indicatie dat het vertrouwen groeit”, meent Smit. Ook de private equity transacties kunnen rekenen op meer aandacht van de CFO: 83% geeft aan een stijging te voorzien, ten opzichte van 63% vorig kwartaal.

Deloitte CFO Survey

De CFO Survey is een initiatief van Deloitte Nederland en wordt nu voor de negentiende keer uitgegeven. Het onderzoek wordt ieder kwartaal gehouden onder Corporate CFO’s en volgt de financieel economische trends in de corporate markt. Dit onderzoek betreft het derde kwartaal van 2013 en vond plaats tussen 9 oktober 2013 en 1 november 2013.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top