vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Deloitte: Rapportcijfers voor Europese banken
Deloitte: Rapportcijfers voor Europese banken

Deloitte: Rapportcijfers voor Europese banken

  • Europa
  • Vandaag heeft de ECB de resultaten van de ‘Comprehensive Assessment’, een diepgaande analyse van de kwaliteit van de Europese banken, gepubliceerd. Deloitte geeft vanuit haar Banking Union Center in Frankfurt een eerste reactie.
  • Deloitte
  • https://www.deloitte.com
  • dttresponsecenter@deloitte.com
  • http://www2.deloitte.com/nl/nl/pages/Over%20Deloitte/articles/rapportcijfer-europese-banken.html

Ronald Koppen, verantwoordelijk partner voor het Banking Union team van Deloitte stelt:

“De vraag is of de maatregelen die de 130 banken in 2014 hebben genomen afdoende zijn of dat er meer moet worden gedaan. Enkele opties die worden overwogen, zoals verkoop of afbouw van portefeuilles of vergaande kostenreductie duren vaak te lang om tijdig tot daadwerkelijke versterking van de bankbalans te komen. In afwezigheid van concrete oplossingen, zal een verdere planning van korte termijn acties nodig zijn om stabiliteit van de bancaire sector te kunnen aantonen.”

“De meeste banken, waaronder de Nederlandse banken, zijn ongeschonden uit de testen gekomen. Non performing exposures, de maatstaf voor kredietkwaliteit waren in totaal echter wel 136 miljard euro hoger dan eerder gerapporteerd. Dit suggereert dat er nog een weg te gaan is in het structureel verbeteren van de financiële sector. De testen hebben ook aangetoond dat banken grote tekortkomingen hebben in de datakwaliteit en in het bijzonder vastlegging van zekerheden en garanties. Banken zullen door de regelgevers zeker gevraagd worden deze op een hoger plan te brengen”, aldus Ronald Koppen.

Over Deloitte Banking Union Center

Door de verschuiving in toezicht op de banken in de Eurozone heeft Deloitte het Banking Union Center (BUCF) in Frankfurt opgericht. Het team bestaande uit experts uit diverse landen kan daarmee beter inspelen op de behoefte die banken hebben in het beantwoorden van vragen vanuit een nieuwe toezichthouder.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top