donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Deloitte: Risicobereidheid Nederlandse CFO naar recordhoogte
Deloitte: Risicobereidheid Nederlandse CFO naar recordhoogte

Deloitte: Risicobereidheid Nederlandse CFO naar recordhoogte

  • Nederland
  • CFO’s laten subsidies deels onbenut Voor het zesde achtereenvolgende kwartaal stijgt de bereidheid van de Nederlandse CFO om risico’s te nemen op hun balans. Maar liefst 45% geeft aan dat dit het juiste moment is risico’s te nemen, ten opzichte van 33% in het vorige kwartaal. Daarnaast is de bekendheid rondom subsidieprogramma’s die strategische allianties ondersteunen beperkt en wordt beschikbare cash voor versnelling van innovatie hierdoor onbenut gelaten. Dit blijkt uit de CFO Survey van Deloitte die ieder kwartaal wordt gehouden.
  • Deloitte
  • https://www.deloitte.com
  • dttresponsecenter@deloitte.com
  • http://www2.deloitte.com/nl/nl/pages/Over%20Deloitte/articles/risicobereidheid-nederlandse-cfo-recordhoogte.html

De risicobereidheid onder de Nederlandse CFO’s om balans-gerelateerde risico’s te nemen is gestegen tot het hoogste punt sinds de start van de CFO Survey in 2009. Zo geeft 45% aan dat dit het juiste moment is risico’s te nemen, ten opzichte van 33% in het vorige kwartaal. “De hoge risicobereidheid duidt erop dat de Nederlandse CFO weer bereid is te investeren in groei”, aldus Jan de Rooij, partner CFO Programma bij Deloitte.

Mogelijkheden en voorwaarden subsidies onbekend

Meer dan de helft van de CFO’s vindt strategische allianties van groot belang bij het bewerkstelligen van open innovatie. Toch maakt slechts 13% gebruik van Europese subsidies, terwijl met de subsidiegelden juist open innovatie verder gestimuleerd kan worden. Chris de Jong, partner R&D en Government Incentives bij Deloitte verklaart: “Dat juist dit type innovatie, het aangaan van een strategische alliantie, gesubsidieerd kan worden door de Europese Commissie is grotendeels onbekend. Ik zie wel een ontwikkeling dat steeds meer ondernemingen het benutten van subsidiemogelijkheden op centraal niveau hebben geborgd. Ik verwacht dat dit uiteindelijk gaat zorgen voor een versnelling in meer open innovatie.”

CFO verwacht meer strategische allianties

De CFO blijft onverminderd optimistisch over de fusie- en overnamemarkt. Zo’n 87% verwacht dat de markt voor strategische M&A de komende 12 maanden zal stijgen. Bij private equity transacties blijft het percentage CFO’s dat een groei verwacht steken op 71%. Het aangaan van een strategische alliantie of partnership is de populairste transactievorm. De Rooij vervolgt: “De CFO kijkt weer naar de toekomst en is weer bereid risico’s te nemen. Dit zie je terug op de fusie- en overnamemarkt. De beschikbaarheid van goedkoop geld door lage rentestanden draagt hier positief aan bij.”

Over de CFO Survey

De Deloitte CFO Survey wordt nu voor de 23ste keer uitgegeven en alle resultaten zijn nu verzameld in een interactieve tijdlijn en online gezet. Het onderzoek wordt ieder kwartaal gehouden onder Nederlandse CFO’s en volgt de financieel economische trends in de corporate markt. Tevens is dit kwartaal gevraagd naar het sentiment van de CFO op het gebied van open innovatie, subsidies en stimuleringsmaatregelen. Dit onderzoek betreft het derde kwartaal van 2014 en vond plaats tussen 23 september en 10 oktober 2014.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top