zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Deloitte: Wearables gaan een belangrijke rol spelen in gezondheidsbranche
Deloitte: Wearables gaan een belangrijke rol spelen in gezondheidsbranche

Deloitte: Wearables gaan een belangrijke rol spelen in gezondheidsbranche

  • Nederland
  • Deloitte benoemt Technologie-, Media- en Telecomtrends van 2014 In 2014 neemt de opkomst van wearables, gadgets die op het lichaam gedragen worden, toe en worden zij ingezet voor medische doeleinden. Online opleidingen en cursussen zijn daarnaast een snel groeiende trend in onderwijslandschap, maar zullen op korte termijn geen bedreiging vormen voor de traditionele onderwijsvormen. Dit zijn slechts enkele voorspellingen uit de TMT Predictions 2014. Met dit jaarlijks initiatief geeft Deloitte haar toekomstvisie op ontwikkelingen en trends binnen de wereldwijde Technologie-, Media- en Telecombranche (TMT).
  • gloeilamp
  • Deloitte
  • https://www.deloitte.com
  • dttresponsecenter@deloitte.com
  • http://actueel.deloitte.nl/newsroom/persberichten/wearables-gaan-een-belangrijke-rol-spelen-in-gezondheidsbranche/?

Deloitte verwacht dat de grote belangstelling van consumenten voor wearables zorgt voor een omzet van 3 miljard dollar in 2014. Vooral de inkomsten uit de verkoop van smart glasses dragen voor een groot deel bij aan deze omzet. “Hoewel de markt van wearables nog in de kinderschoenen staat, zijn er al veel concrete voorbeelden waaruit wij kunnen opmaken dat dit een groeimarkt is. Zo kennen wij allemaal de bekende wearables die bij het sporten gebruikt worden, zoals een hartslagmeter, GPS-bepaling of een stappenteller. Wij verwachten dat de echte groeimarkt in de wearables voor medische toepassingen zit, bijvoorbeeld het meten van bloedsuiker of bloeddruk”, aldus Erik-Jan Gelink, Director binnen Deloitte TMT en expert op het gebied van digitale ontwikkelingen.

Toename eVisits

Deloitte voorspelt verder dat er in 2014 honderd miljoen eVisits plaatsvinden wereldwijd, wat een toename betekent van vierhonderd procent ten opzichte van 2012. eVisits zijn virtuele huisartsbezoeken op speciaal beveiligde portals via vertrouwelijke netwerken. Door veranderingen in technologie en telecominfrastructuur en de stijgende zorgkosten, neemt het aantal eVisits vanaf 2014 verder toe. Gelink: “In de toekomst is een koppeling tussen de door wearables verzamelde gegevens en eVisits goed mogelijk. De data die wordt verzameld via wearables kan rechtstreeks in de cloud worden opgeslagen, waar de gebruiker kan bepalen wie er toegang toe heeft. Artsen krijgen op deze manier veel uitgebreidere data van hun patiënten. Wel zijn er bij deze koppeling twee belangrijke aandachtspunten: de security en privacy van patiëntgegevens en het stellen van de juiste diagnoses uit de enorme hoeveelheden verkregen data.”

MOOCs op korte termijn geen bedreiging

Een andere voorspelling van Deloitte is dat de mogelijkheid om online cursussen en opleidingen (Massive Open Online Courses, MOOCs) te volgen op korte termijn geen bedreiging zullen vormen voor het traditionele onderwijs, maar wel een steeds grotere rol gaan spelen. Zo verwacht Deloitte dat in 2020 tien procent van het aantal cursussen online wordt gevolgd. Gelink vervolgt: “Leerlingen die naast het volgen van een cursus of opleiding ook op zoek zijn naar het sociale component van onderwijs, zullen nog altijd kiezen voor de traditionele vorm van studeren. Echter, door het belang van het levenslang studeren stijgt het aantal leerlingen boven de 25. Wij verwachten dat MOOCs vooral interessant zijn voor oudere leerlingen, die minder geïnteresseerd zijn in de sociale elementen maar wel willen bijleren. Wanneer het online aanbod van cursussen toeneemt en deze ook geaccrediteerd worden, vormen MOOCs een serieuzere bedreiging voor het traditionele onderwijs.”

Andere TMT Predictions

In totaal heeft Deloitte 14 trends benoemd voor 2014. Andere voorspellingen betreffen de verdubbeling van pay-TV, de waardestijging van rechten voor het uitzenden van sportwedstrijden en de snelste groei in smartphonepenetratie onder 55-plussers.

Deloitte formuleert al jaren aan het begin van het jaar de wereldwijde TMT Predictions over de ontwikkelingen in de Technologie-, Media- en Telecomindustrie. Deze Predictions komen voort uit gesprekken met cliënten, onze TMT-experts en financiële en TMT-analisten.

- See more at: http://actueel.deloitte.nl/newsroom/persberichten/wearables-gaan-een-belangrijke-rol-spelen-in-gezondheidsbranche/?#sthash.ztLloX4x.dpuf

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top