dinsdag, augustus 4, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Demotour Eaton informeert installateurs en fabrikanten
Demotour Eaton informeert installateurs en fabrikanten

Demotour Eaton informeert installateurs en fabrikanten

  • Nederland
  • Ontwikkelingen in energieopslag, verduurzaming en beveiliging van woningen en woonhuisintelligentie
  • Eaton
  • eaton@yellow-communications.com

Eaton trok in september met de Demotour het land in om installateurs, groothandel en adviseurs bij te praten over de laatste ontwikkelingen in onder meer energieopslag, verduurzaming en beveiliging van woningen en woonhuisintelligentie. Deze onderwerp zijn erg actueel: het kabinet Rutte III heeft in het regeerakkoord aandacht voor slim, duurzaam en veilig wonen. Er wordt ingezet op het gasloos maken van (nieuwbouw)woningen, de salderingsregeling zoals we die nu kennen vervalt in 2020 en er zijn verschillende maatregelen aangekondigd die tot duurzaamheidswinst moeten leiden.Met de demotruck deed Eaton in september zestien plaatsen in Nederland aan: van Maastricht tot Groningen, van Hengelo tot Goes. Op die plekken werden deelnemers geïnformeerd over de ontwikkelingen in de markt en over de stand van de techniek. “Het zijn zeer interessante tijden voor fabrikanten en elektrotechnisch installateurs in de woningmarkt”, zegt Wendy van der Aa, segment manager residentieel bij Eaton Industries (Netherlands) B.V.. “Er komt steeds meer nadruk te liggen op het intelligent uitvoeren en verduurzamen van woningen en daar spelen zij natuurlijk een grote rol in. De belangstelling was dan ook groot voor de Demotour.”

Energieopslag
Nu de nieuwe regering het einde van de salderingsregeling heeft aangekondigd, wordt energieopslag bij een woning met zonnepanelen bijvoorbeeld des te interessanter. Wendy van der Aa: “Eaton is met xStorage Home, een product dat is ontwikkeld in samenwerking met Nissan, een van de voorlopers daarin. Medio 2018 zijn onze oplossingen voor thuisopslag beschikbaar en dat betekent dat bewoners veel meer zelf de regie krijgen over hoe ze omgaan met hun opgewekte energie. Zeker als terugleveren minder aantrekkelijk wordt, is opslag een goede optie. Wij verwachten dan ook dat bewoners steeds meer interesse zullen krijgen in energieopslag. Installateurs moeten zich daarop voorbereiden. Tijdens de Demotour zagen we dan ook dat de oplossingen van Eaton, waaronder xStorage Home en PV verdeelkastjes voor het aansluiten van zonnepanelen in bestaande elektrische installaties, belangrijke trekkers waren in onze demotruck.”

Verslimmen
“Verduurzamen gaat vrijwel altijd hand in hand met verslimmen. Woonhuisintelligentie helpt om energie te besparen en slimmer om te gaan met geleverde en zelf opgewekte energie. Verslimmen maakt het daarnaast ook mogelijk om slimmer te bouwen. Ook daar zijn relevante ontwikkelingen die we graag delen met onze partners. En hoe meer afhangt van de elektrotechnische installatie, des te belangrijker is de veiligheid daarvan. Voor Eaton is vlamboogdetectie op dat gebied een belangrijk speerpunt”, aldus Van der Aa. De Demotour van Eaton heeft veel installateurs en adviseurs kunnen informeren over actuele ontwikkelingen op dit gebied. Meer informatie over de Demotour en de getoonde oplossingen (zoals xStorage Home) is hier te vinden.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top