zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Depron absorptieplaatje zorgt voor langere houdbaarheid
Depron absorptieplaatje zorgt voor langere houdbaarheid

Depron absorptieplaatje zorgt voor langere houdbaarheid

 • Nederland
 • Depron bv. heeft een absorptieplaatje ontwikkeld waardoor aardbeien aantoonbaar langer houdbaar blijven. De HAS Hogeschool Den Bosch heeft na uitgebreide tests vastgesteld dat aardbeien geteeld op volle grond gemiddeld twee dagen langer houdbaar blijven indien de gebruikelijke noppenfolie wordt vervangen door een absorptieplaatje.
 • Plaatjes
 • Depron
 • www.depron.nl
 • hanno.hoekstra@depron.nl
 • Depron absorptieplaatje zorgt voor langere houdbaarheid Depron bv. is er in geslaagd een absorptieplaatje te ontwikkelen waardoor aardbeien aantoonbaar langer houdbaar blijven. De HAS Hogeschool Den Bosch heeft na uitgebreide tests vastgesteld dat aardbeien geteeld op volle grond langer houdbaar blijven indien de gebruikelijke noppenfolie wordt vervangen door een absorptieplaatje.
 • Persbericht aardbeien houdbaarheids test

De nieuwe absorptiebodem van Depron zal hiermee gaan bijdragen aan het terugdringen van voedselverspilling en zorgt daarmee voor toegevoegde waarde op het gebied van duurzaamheid en voedselveiligheid.

Dit laatste levert voor de gehele keten (van teler tot consument) een geweldig voordeel op en zorgt voor toegevoegde waarde op het gebied van duurzaamheid en voedselveiligheid.

Depron is actief in het ontwikkelen van polystyreen schuimproducten en heeft in het verleden de “open celstructuur” voor polystyreenverpakkingen ontwikkeld. Deze vinding heeft ertoe geleid dat voor de visverpakkingsindustrie speciale absorberende plaatjes zijn ontwikkeld. Door het ontwikkelen van een nieuwe polystyreen receptuur heeft Depron nu een absorptieplaatje ontwikkeld dat geschikt is voor zachtfruit- en vlees verpakkingen.

De HAS Hogeschool Den Bosch heeft gedurende de maanden februari en juli grote hoeveelheden aardbeien in verschillende verpakkingen en onder verschillende omstandigheden zoals temperatuur en vochtigheid getest. Het resultaat was significant:

 • De houdbaarheid wordt gemiddeld met twee dagen verlengd.
 • De aardbeien zien er beter uit.
 • De onderlegger neemt alle vocht op waardoor lekkage wordt voorkomen.

Zowel voor de Nederlandse markt als voor export levert dit nieuwe product grote voordelen op. En de markt waarin deze innovatieve absorptiebodem een rol kan gaan spelen is zeer groot.

De praktijk wijst uit dat er nu nog veel verpakte vlees- en zachtfruit producten (die vocht loslaten) zoals bramen, frambozen, aardbeien en champignons worden weggegooid. De nieuwe absorptiebodem van Depron zal zeker gaan bijdragen aan het terugdringen van deze verspilling.

Over hanno.hoekstra@depron.nl

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top