maandag, augustus 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Depron introduceert duurzame aspergeschaal
Depron introduceert duurzame aspergeschaal

Depron introduceert duurzame aspergeschaal

  • Nederland
  • Depron bv uit Weert heeft een PLA schuimschaal ontwikkeld die speciaal geschikt is voor (geschilde) asperges. Hiermee wordt een stap gezet op weg naar nog intensiever gebruik van hernieuwbare plantaardige grondstoffen. De aspergeschaal is een duurzamer alternatief voor traditionele plastics die veelvuldig worden gebruikt bij het verpakken van asperges.
  • asperge1
  • Depron
  • www.depron.nl
  • hanno.hoekstra@depron.nl
  • [Samenvatting] Depron bv uit Weert heeft een PLA schuimschaal ontwikkeld die speciaal geschikt is voor (geschilde) asperges. Hiermee wordt een stap gezet op weg naar nog intensiever gebruik van hernieuwbare plantaardige grondstoffen. De aspergeschaal is een duurzamer alternatief voor traditionele plastics die veelvuldig worden gebruikt bij het verpakken van asperges. [Noot voor de redactie]: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Hanno Hoekstra Telefoonnummer: 0495-458 623 of 06-53568352 E-mail: hanno.hoekstra@depron.nl Website: www.depron.nl Persbericht Weert, 9 april 2014
  • Persbericht PLA aspergeschaal

Depron introduceert duurzame aspergeschaal

Depron bv. heeft een schuimschaal ontwikkeld speciaal geschikt voor (geschilde) asperges.

De schaal is vervaardigd uit PLA (polylactic acid). PLA is een milieu vriendelijk polymelkzuur en is biologisch afbreekbaar volgens de norm EN 13432.

Het bedrijf uit Weert biedt hiermee aspergetelers de mogelijkheid hun producten voortaan ook op een duurzame manier te verpakken.

”Duurzaamheid vormt een integraal onderdeel van onze bedrijfsstrategie” vertelt managing director Peter Pleunis. “Naast het feit dat wij onze producten zelf extruderen en geen afval van grondstoffen hebben omdat we alles volledig hergebruiken, maken we in ons productieproces nu ook gebruik van Bio-based PLA. Gebruik van deze grondstof levert milieuwinst op voor de gehele keten”.

De productie van PLA is vrijwel CO2-neutraal en wordt geproduceerd en verwerkt bij lage temperaturen (energievoordeel). De milieuvoordelen van PLA en de unieke materiaaleigenschappen van schuim (zeer gering gewicht, uitstekende isolatie en bescherming) zorgen zodoende voor een zeer aantrekkelijke manier van verpakken.

De schaal is ontwikkeld nadat twee agrarische familiebedrijven van “Vrije Heerlyckheid Asperges” kenbaar maakten dat ze nergens een passende en duurzame verpakking konden vinden om geschilde asperges in te verpakken. Zelfs Aceera (Nederlands Asperge Centrum) had geen oplossing. In de ontwikkelde aspergeschaal kan 700 gram geschilde asperges worden verpakt en kan worden geseald door de
meeste standaard sealpackers.

De schaal zal als eerste worden geïntroduceerd bij het duurzaamheidcentrum Groen4Life in Helmond. Groen4Life is het centrum in Nederland, waar Slowfood, Innovatie, Educatie, Eco-art & Design zich met elkaar verbinden. Het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid staan achter dit mooie duurzame initiatief.

[Boiler plate]

Depron bv. is sinds 1970 actief in de ontwikkeling, productie en distributie van een uitgebreid assortiment van polystyreen (PS) producten voor food, non-food en industrieel gebruik.

De focus op innovatie, R&D en respect voor het milieu heeft geleid tot innovatieve concepten zoals biologisch afbreekbare PLA producten, magnetron verpakkingen voor food & catering en kwalitatief hoogwaardige medische disposables.

Over hanno.hoekstra@depron.nl

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top