woensdag, juni 26, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Derde kwartaal resultaten KLM vrijwel gelijk aan vorig jaar
Derde kwartaal resultaten KLM vrijwel gelijk aan vorig jaar

Derde kwartaal resultaten KLM vrijwel gelijk aan vorig jaar

  • Nederland
  • De resultaten in het derde kwartaal waren met een resultaat van +€422 miljoen (COI marge 14.9%) vrijwel gelijk aan die van het derde kwartaal in 2015. De kostenbesparingen zetten zich dankzij de inzet van alle KLM-ers in het derde kwartaal voort. Dit leidde tot een unit kostenreductie van -1.4%. In de kosten zit ook opgenomen een aanzienlijke reservering voor de verbeterde winstdelingsregeling voor cockpit en grond die in de laatste cao's is afgesloten. Het verlagen van onze kosten teneinde te kunnen investeren is een essentieel onderdeel van Perform 2020.
  • KLM
  • info@klm.com

Het resultaat werd echter negatief beïnvloed door de teruglopende inkomsten per eenheid als gevolg van de toenemende concurrentiedruk. Hierbij zijn de afnemende inkomsten per eenheid groter dan het voordeel dat we behalen uit de lagere brandstofprijs. Naar voren toe zet dit verdere druk op onze inkomsten. Gecombineerd met de grote investeringen in vloot, product en digitalisering voor klant én medewerker toont dit de onverminderde noodzaak aan tot verdere en structurele kostenverlagingen in lijn met onze doelstellingen.

KLM noteerde in de eerste 9 maanden van dit jaar een operationeel resultaat van +€628 miljoen (COI marge 8.5%). Dat is een verbetering van €283 miljoen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze flinke verbetering werd vooral veroorzaakt door de positieve resultaten in het eerste halfjaar, waarbij het brandstofvoordeel voor een groot deel behouden kon worden in de resultaten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top