maandag, mei 27, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Diabetesbende naakt tijdens serie overvallen op Wereld Diabetes Dag
Diabetesbende naakt tijdens serie overvallen op Wereld Diabetes Dag

Diabetesbende naakt tijdens serie overvallen op Wereld Diabetes Dag

  • Nederland
  • Op donderdag 14 november (Wereld Diabetes Dag) trekt de Diabetesbende door het land om het publiek te overvallen met een strip-act. De bendeleden gaan letterlijk uit de kleren om de naakte waarheid over diabetes te onthullen. Met deze opvallende actie wil initiatiefnemer de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) in samenwerking met Novo Nordisk, op Wereld Diabetes Dag het publiek confronteren met de enorme omvang en impact van volksziekte nummer 1.
  • Diabetesbende-Amsterdam-50000
  • Nederlandse Diabetes Federatie
  • www.werelddiabetesdag.nl
  • dominique@yellow-communications.com
  • Amersfoort, 12 november 2013 - Op donderdag 14 november (Wereld Diabetes Dag) trekt de Diabetesbende door het land om het publiek te overvallen met een strip-act. De bendeleden gaan letterlijk uit de kleren om de naakte waarheid over diabetes te onthullen. Met deze opvallende actie wil initiatiefnemer de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) in samenwerking met Novo Nordisk, op Wereld Diabetes Dag het publiek confronteren met de enorme omvang en impact van volksziekte nummer 1. Voor meer persinformatie, de route op 14 november, beeldmateriaal en of interviews kunt u contact opnemen met: Yellow Communications, T 023 555 34 24 Karin van Geelen, M 06 250 80 355, e-mail karin@yellow-communications.com Crissy Mulder, M 06 270 70 006, e-mail crissy@yellow-communications.com

De Diabetesbende trekt samen op met mensen met diabetes, waaronder leden van het diabetes jongerenpanel Young Voices. Zij zullen op straat omstanders hun persoonlijke verhaal vertellen en daarmee de naakte waarheid over hun leven met diabetes onthullen. Deze verhalen zijn niet de  minste. Want diabetes is geen onschuldige aandoening. Hoe ga je om met de wetenschap dat je nooit meer van deze ziekte afkomt? Wat is er allemaal voor nodig om je diabetes de baas te blijven zodat je goed kunt blijven functioneren en hoe kun je de mogelijke risico’s op complicaties beperken? Hoe hou je al deze inspanningen dag in dag uit vol?

Nederland telt bijna 1 miljoen mensen met diabetes. Dagelijks krijgen meer dan 140 mensen te horen dat zij diabetes hebben. Een diagnose voor het leven. De aandoening heeft ingrijpende gevolgen voor het dagelijks leven en de levensverwachting van patiënten. Diabetes heb je namelijk 24/7 voor de rest van je leven. Dat betekent iedere dag letten op je voeding, meten, tabletten slikken en/of insuline toedienen en eventueel aanpassen. Daarnaast is diabetes ‘hofleverancier’ van hart- en vaatziekten, blindheid en amputatie van lichaamsdelen.

De Diabetesbende overvalt op Wereld Diabetes Dag (donderdag 14 november) in de ochtend verschillende locaties in Amsterdam. In de middag is de Diabetesbende te vinden te Rotterdam.

Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag vindt elk jaar plaats op 14 november, de geboortedag van Frederick Banting, die samen met Charles Best aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922. Dankzij die ontdekking is diabetes geen dodelijke ziekte meer.

Wereld Diabetes Dag staat onder auspiciën van de Verenigde Naties die verklaren diabetes te zien als een ernstige bedreiging voor mensen, gemeenschappen en economieën.

De Diabetesbende is een initiatief van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) in samenwerking met Novo Nordisk. Zie ook www.werelddiabetesdag.nl of volg al het nieuws op twitter @wddnederland.

Over Yellowcomm

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top