donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Diederik van Buuren ontwikkelt methode om veiliger te beleggen
Diederik van Buuren ontwikkelt methode om veiliger te beleggen

Diederik van Buuren ontwikkelt methode om veiliger te beleggen

  • Nederland
  • In dit bericht lees je het interview met belegger Diederik van Buuren. Nadat menig persoon veel geld op de beurs verloren had, vond Diederik het de hoogste tijd om beleggers te voorzien van praktisch bruikbare beleggingstips. Daarnaast ontwikkelde Diederik een eigen beleggingscursus.
  • Verstandige Beleggers
  • http://www.verstandigebeleggers.com
  • info@verstandigebeleggers.com

Als je aan beleggen denkt, dan denk je al snel aan risico’s, beleggers die met gespannen gezichten de koersen scherp in de gaten houden en misschien wel aan klassieke ‘beursrampen’ zoals het drama van de KPN aandelen in het jaar 2000. Voor menig persoon redenen genoeg om de beurs te mijden en voor alternatieve manieren te kiezen om hun vermogen in te stoppen. Voor andere personen zijn dit juist redenen om beleggen anders aan te gaan pakken.

Dat beleggen namelijk niet alleen maar risico’s met zich meebrengt, maar ook een leuk rendement kan opleveren (mits goed aangepakt) weet Diederik van Buuren als geen ander. Diederik (die sinds 1985 belegt) zag dat veel beleggers zich bij het nemen van beslissingen op de beurs lieten beïnvloeden door emoties en dat ze voorafgaand aan het beleggen geen goede beleggingsstrategie hadden opgesteld. Voor Diederik waren dit redenen genoeg om de website verstandigebeleggers.com op te richten waarop diverse beleggingstips zijn na te lezen.

Naast de vele tips die op de website zijn te vinden, is er vandaag de dag ook een professionele (op de praktijk gebaseerde) beleggingscursus te volgen. In deze cursus zijn allerlei aspecten verwerkt die maken dat je door slim handelen veiliger kunt beleggen. Zo krijgen menselijke emoties zoals hebzucht en angst geen kans als je precies doet wat je in de cursus wordt geleerd. Ook leer je in te zien dat een beleggingsstrategie je kan helpen om op de juiste manier te reageren op ontwikkelingen op de beurs.

Maar een opleiding kan nog zo goed zijn, als je in de bekende valkuilen trapt, dan is verlies al snel gemaakt. Zo stelt Diederik dat je winstwaarschuwingen serieus moet nemen. Meestal volgen er meerdere van deze waarschuwingen, nadat de eerste waarschuwing naar buiten is gebracht en zal de koers van een aandeel al snel dalen.

Daarnaast kun je beter niet uitgaan van je eigen zienswijze, daarom is het opstellen van de eerder genoemde beleggingsstrategie zo belangrijk. Op het moment dat je de strategie opstelt, ben je nog niet emotioneel verbonden aan de aandelen, iets wat na aankoop vaak snel gebeurd. Een strategie zorgt er dus voor dat je op tijd instapt op bepaalde aandelen, maar ook tijdig uitstapt indien dat verstandiger is.

We vroegen Diederik om meer tips, maar daarvoor verwijst hij ons graag naar zijn website www.verstandigebeleggers.com je leest hier tevens meer over de eerdergenoemde beleggingscursus.

Over Aron

Een Commentaar

  1. Geachte beheerder,

    Ik zie dat de ‘e’ ontbreekt in de link naar de website (in de laatste zin van het artikel). Zou u zo vriendelijk willen zijn om deze ‘e’ toe te voegen zodat de link http://www.verstandigebeleggers.com wordt? Nu staat er verstandig i.p.v. verstandige waardoor de link niet werkt.

    Vriendelijke groet

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top