maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Digitale lancering webtool www.studiemetkind.nl
Digitale lancering webtool www.studiemetkind.nl

Digitale lancering webtool www.studiemetkind.nl

  • Nederland
  • Sinds vandaag is er digitale ondersteuning voor alleenstaande ouders die een studie volgen of dat van plan zijn. De webtool www.studiemetkind.nl geeft inzicht in de regelingen en mogelijkheden om studie te combineren met de zorg voor een of meer kinderen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/03/16/digitale-lancering-webtool-www-studiemetkind-nl.html

De webtool is gemaakt in opdracht van minister Bussemaker (OCW) en staatssecretaris Klijnsma (SZW). Op een speciaal ontwikkeld filmpje geven de bewindsvrouwen ieder uitleg aan een jonge moeder hoe de webtool gebruikt kan worden en welke mogelijkheden er genoemd worden om hun studie met de opvoeding te combineren.

Aan de hand van persoonlijke kenmerken die de ouder intikt, geeft de webtool aan welke rechten en plichten er gelden en verwijst het naar instellingen die meer informatie op individueel niveau verstrekken. De webtool vermeldt de regelgeving die met ingang van 2015 geldt voor de Bijstand, Kindregelingen, studieleenstelsel etc. Ook wordt aangegeven welke extra ondersteuning alleenstaande ouders bij (onderwijs)instellingen kunnen vragen.

De webtool en het filmpje worden vandaag via de social media kanalen van SZW en OCW gelanceerd (1. Op twitter wordt #studiemetkind gebruikt. Ook organisaties die werken voor alleenstaande ouders krijgen actief informatie over de webtool. Daarnaast wordt de webtool aangeboden aan betrokken stakeholders, zoals ondermeer de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) via linking met hun websites. De webtool is door beide ministeries ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Steunpunt Studerende Moeders.

1)

https://www.facebook.com/minSZW

https://www.facebook.com/MinisterieOCW

https://www.linkedin.com/company/ministerie-van-sociale-zaken-en-werkgelegenheid

https://www.linkedin.com/company/ministerie-van-ocw

https://twitter.com/MinisterieSZW

https://twitter.com/MinOCW

https://instagram.com/minszw

https://instagram.com/minocw

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top