vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Dijsselbloem, Van Straalen en Elderson bezoeken de OveropIBAN-bus in Den Haag
Dijsselbloem, Van Straalen en Elderson bezoeken de OveropIBAN-bus in Den Haag

Dijsselbloem, Van Straalen en Elderson bezoeken de OveropIBAN-bus in Den Haag

  • Nederland
  • Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën), Michaël van Straalen (MKB-Nederland) en Frank Elderson (DNB) brengen op woensdag 11 september gezamenlijk een bezoek aan de OveropIBAN-bus in Den Haag. Hiermee willen zij de aandacht vestigen op de overstap op SEPA, de nieuwe standaard voor Europees betalingsverkeer die vanaf 1 februari 2014 ingaat. Dit bezoek is onderdeel van de landelijke najaarscampagne Over-op-IBAN, welke vooral als doel heeft het midden- en kleinbedrijf (mkb) te bewegen tijdig de noodzakelijke voorbereidingen te treffen.
  • Ibanbus-klein_tcm46-296262
  • DNB
  • http://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/persberichten-2013/dnb296253.jsp

Vanaf 1 februari 2014 heeft Europa één gezamenlijke betaalmarkt (SEPA) waarin we overal op dezelfde manier betalen met de euro. Alle rekeningnummers worden vervangen door internationale rekeningnummers (IBAN). Zonder dat het grote publiek het echt merkt, voltrekt zich met de overgang naar SEPA achter de schermen de grootste technische verandering sinds het bestaan van ons betalingsverkeer. Veel Nederlandse bedrijven zijn nu nog in de opstartfase om de noodzakelijke aanpassingen door te voeren. De Nederlandsche Bank (DNB) is daarom namens het Nationaal Forum SEPA-Migratie (NFS) een landelijke najaarscampagne gestart met als doel Nederland, en in het bijzonder het mkb, te informeren en activeren voor de overstap op IBAN. Twee maanden lang zal hiervoor een speciale OveropIBAN-bus door het land rijden.

Jeroen Dijsselbloem, Michaël van Straalen en Frank Elderson brengen op woensdag 11 september een bezoek aan de campagnebus in Den Haag. Hiermee onderstrepen zij het belang van SEPA en de noodzaak dat bedrijven, overheden, verenigingen en alle andere organisaties tijdig maatregelen nemen voor de overstap op IBAN.

Wat verandert er per 1 februari 2014

De overgang naar SEPA standaarden is voor veel bedrijven een ingrijpend proces, want dit heeft consequenties voor onder andere de administratie, systemen en software. Uiteraard verschilt de impact per bedrijf, maar daarom is het des te belangrijker om inzicht hierin te krijgen. Zo zijn betalingen vanaf 1 februari 2014 alleen nog maar mogelijk met het langere rekeningnummer IBAN. Ook gebruikt iedereen dan de Europese standaarden voor betaalmiddelen als overschrijvingen en incasso’s. Voor particuliere rekeninghouders verandert er weinig. Het enige wat voor hun écht belangrijk is, is dat men weet waar het IBAN kan worden gevonden. Dit kan nu al op rekeningafschriften en in de internetbankieromgeving.

Najaarscampagne Over-op-IBAN

De najaarscampagne Over-op-IBAN heeft vooral als doel het mkb te bewegen tijdig te starten met de noodzakelijke voorbereidingen. Een speciale OveropIBAN-bus zal hiervoor in de maanden september en oktober alle provincies aandoen en op diverse zakelijke evenementen te vinden zijn. In de bus kunnen ondernemers een IBAN Impact Check doen, wordt informatie gegeven en kunnen alle vragen rondom IBAN en SEPA worden gesteld. Gedurende de campagne zullen onder andere plaatsen als Amsterdam, Huizen, Utrecht, Nieuwegein en Groningen worden bezocht. Ook particuliere rekeninghouders zijn welkom om een kijkje te komen nemen in de OveropIBAN-bus. Waar de bus zich op welk moment bevindt is te vinden op de website: www.overopIBAN.nl.

Persmoment in Den Haag

De OveropIBAN-bus staat woensdag 11 september vanaf 13:30 uur op het Buitenhof in Den Haag, bij de ingang van het Binnenhof. Dijsselbloem, Van Straalen en Elderson geven hier op dat moment een toelichting op het belang van SEPA en de overstap op IBAN. Om 13:45 uur volgt een kort fotomoment.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de woordvoerders van DNB:

Remko Vellenga: tel. 020-5242712 ▪ 06–52496574
Herman Lutke Schipholt: tel. 020-524 2712 ▪ 06-52496900

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top