donderdag, mei 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Diplomaten werken aan toppositie economie
Diplomaten werken aan toppositie economie

Diplomaten werken aan toppositie economie

  • Nederland
  • Volgende week is het Economieweek. Ruim 180 Nederlandse economische diplomaten zijn van 11 tot en met 14 november in Nederland om hun contacten met het Nederlandse bedrijfsleven te versterken. Ze worden ook bijgepraat over de allerlaatste economische ontwikkelingen. Na afloop gaan ze weer terug naar hun ambassades, consulaten-generaal, NFIA’s en NBSO’s om de mondiale toppositie van de Nederlandse economie verder te versterken.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/08/diplomaten-werken-aan-toppositie-economie.html

Vanuit de Nederlandse ambassades en consulaten-generaal werken de handels-, landbouw- en innovatie-attachés met het NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en NBSO’s (Netherlands Business Support Office) aan het verstevigen van de mondiale toppositie van de Nederlandse economie.

De Economieweek staat bol van ontmoetingen met het Nederlands bedrijfsleven dat al zaken doet in het buitenland of dat wil gaan doen. De economische diplomaten ondersteunen Nederlandse ondernemers wereldwijd. Zij doen dat door het verbeteren van de marktoegang en de marktordening. En bijvoorbeeld door het weghalen van handelsbelemmeringen en het sluiten van handelsakkoorden. Daarnaast openen deze attachés deuren bij andere overheden, zorgen ze voor kennisuitwisseling en brengen Nederlandse en buitenlandse bedrijven met elkaar in contact. Zo dienen ze de internationale ambitie van de 9 topsectoren en verbeteren ze de exportmogelijkheden van het MKB.

Hieronder een greep uit het programma.

Maandag 11 november

Deze dag staat in het teken van de Nederlandse economische belangen die worden toegelicht door minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en minister Kamp van Economische Zaken. De wensen van het bedrijfsleven komen aan de orde in een paneldiscussie met ondermeer Bernhard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW.

Dinsdag 12 november

De handelsattachés gaan op dinsdag 12 november op bezoek naar aansprekende bedrijven in verschillende topsectoren. De innovatie-attachés bezoeken op die dag de Innovatie Estafette 2013 waar ze een matchmakingprogramma hebben met Nederlandse en buitenlandse bedrijven en spreken met vertegenwoordigers van de 9 topsectoren.

Woensdag en donderdag 13 en 14 november

Op deze dagen staan de contacten met het Nederlands bedrijfsleven centraal in werkbezoeken en het bezoeken van congressen met ondernemers.

Op 13 november nemen de innovatie-attachés deel aan het congres Global Challenges in Smart Logistics. De landbouwattachés gaan op deze woensdag naar individuele agrarische bedrijven en hebben ’s middags in Rotterdam de Agribusiness netwerkbijeenkomst, die wordt afgesloten door staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken.

Donderdag 14 november is de dag van het ‘speeddaten’. De hele dag vinden er individuele gesprekken plaats met ondernemers die zaken doen of zaken willen gaan doen in het buitenland. Elk gesprek, een zogenaamde ‘speeddate’, duurt 30 minuten. De speeddates zijn een onderdeel van het Nationale Export Event in Rotterdam.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top