zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / ‘Disneyland Parijs trekt Fransen voor’
‘Disneyland Parijs trekt Fransen voor’

‘Disneyland Parijs trekt Fransen voor’

  • Europa
  • De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar klachten over prijsdiscriminatie bij Disneyland Parijs. Er zijn veel klachten binnengekomen dat Franse bezoekers van het park minder zouden moeten betalen dan mensen uit andere EU-landen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjw0gvfulizw/nieuws/disneyland_parijs_trekt_fransen_voor?ctx=vh7eg8yilrzv&tab=0

Een woordvoerder van de commissie bevestigde dat woensdag naar aanleiding van berichtgeving van de Britse zakenkrant Financial Times. ,,We onderzoeken verschillende klachten, waaronder enkele klachten over Disneyland Paris.” De klachten zouden afkomstig zijn van Britten, Duitsers en Italianen, die niet mee konden doen aan een bepaalde promotieactie.

De commissie is vooral bezorgd over belemmeringen die het vrij shoppen in Europa beperken. Denk aan een Brit die niet via een Franse website zou kunnen boeken, omdat hij bijvoorbeeld niet over een Franse betaalpas beschikt.

Het pretpark zelf zegt overal in de EU dezelfde prijs voor een standaardticket te hanteren. Er zijn wel tijdelijke promoties in bepaalde periodes van het jaar, liet het de Britse omroep BBC weten. Als klanten niet rechtstreeks kunnen boeken via een buitenlandse website, heeft dat volgens Disneyland te maken met anti-fraudemaatregelen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top