zondag, januari 19, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Dit zijn de trends voor werkplekbeheer
Dit zijn de trends voor werkplekbeheer

Dit zijn de trends voor werkplekbeheer

  • Nederland
  • Technische trends voor werkplekbeheer in 2017
  • Infoland
  • steluwvraag@infoland.nl

In 2017 gaat er veel veranderen op het gebied van werkplekbeheer, zoals documentmanagement en het personaliseren van de werkplek. In dit artikel delen we de belangrijkste trends voor komend jaar.

1. De cloud
De laatste jaren neemt de cloud een steeds grotere rol in het bedrijfsleven. Er worden onder andere steeds meer documenten en programma’s digitaal bewaard, beheerd en gedeeld. Men heeft via de browser overal toegang tot en is dus niet meer gebonden aan een vaste werkplek, locatie of apparaat. Mensen die via de cloud werken kunnen dus in principe altijd en overal werken.

2. Personalisatie
Iedere persoon is anders en werkt op zijn of haar eigen manier. In 2017 wordt het een trend om een werkplek aan te passen aan de persoon, zodat deze efficiënter, gemotiveerder en productiever te werk zal gaan. De technologie onthoudt persoonlijke voorkeuren en kan zo inspelen op wat een medewerker op een bepaald moment nodig heeft.

3. De virtuele assistent
Op telefoons speelt intelligente spraakherkenning al een steeds belangrijkere rol, maar ook in het bedrijfsleven gaat dit in 2017 een grotere rol spelen. Deze slimme virtuele assistenten kunnen er binnenkort voor zorgen dat je sneller en efficiënter te werk kunt gaan. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen met e-mails, het boeken van een vlucht of het samenvatten van een document. Een soort personal assistant dus!

4. Wearables
In 2016 hebben wearables een opmars gemaakt. Er worden steeds meer smartwatches, vr-brillen en fitnesstrackers gedragen. Ook worden deze steeds meer gebruikt in de zorg en logistiek. Zo kun je bijvoorbeeld bij een bepaald product of een bepaalde tekst meer informatie tonen wanneer iemand de bril op heeft.

5. Internet of things
Er worden steeds meer slimme huishoudelijke apparaten uitgebracht, maar dit is zeker ook op de werkvloer toepasbaar. Zo kan er bijvoorbeeld gezorgd worden dat wanneer er een vergadering ingepland wordt, er automatisch een ruimte gereserveerd wordt, catering besteld wordt en de verwarming vast aan staat.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top