dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / DNB legt een bestuurlijke boete van EUR 125.000 op aan The Royal Bank of Scotland N.V.
DNB legt een bestuurlijke boete van EUR 125.000 op aan The Royal Bank of Scotland N.V.

DNB legt een bestuurlijke boete van EUR 125.000 op aan The Royal Bank of Scotland N.V.

  • Nederland
  • De Nederlandsche Bank (DNB) heeft op 20 oktober 2014 een bestuurlijke boete opgelegd aan The Royal Bank of Scotland N.V., gevestigd te Amsterdam, vanwege het overtreding van artikel 3:63, tweede lid, van de Wft juncto artikel 111, vijfde lid, van het Besluit prudentiële regels (hierna: Bpr), in samenhang met artikel 2, eerste lid, van de Regeling Liquiditeit Wft 2011.
  • DNB
  • http://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • beschikking_tcm46-320453

Overtreding

DNB heeft vastgesteld dat The Royal Bank of Scotland N.V. artikel 3:63, tweede lid, van de Wft in samenhang met de bij of krachtens het vijfde lid van dit artikel gestelde voorschriften heeft overtreden, doordat zij ten onrechte in onderpand gegeven (kas-)gelden heeft meegenomen bij de berekening van haar aanwezige liquiditeit als bedoeld in artikel 111, vijfde lid, van het Bpr over de periode van maart 2011 tot en met april 2013.

Boetehoogte

Het basisbedrag voor overtreding van dit artikel 111 Bpr is EUR 500.000. Bij het bepalen van de hoogte van de boete dient DNB in haar overwegingen rekening te houden met de ernst en duur van de overtreding, de mate van verwijtbaarheid, de bijzondere omstandigheden van het geval en de draagkracht van The Royal Bank of Scotland N.V.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top