dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / DNB: Meer valse eurobiljetten onderschept in Nederland
DNB: Meer valse eurobiljetten onderschept in Nederland

DNB: Meer valse eurobiljetten onderschept in Nederland

  • Nederland
  • Het aantal valse eurobiljetten in Nederland is in het eerste halfjaar van 2014 toegenomen. In de afgelopen zes maanden zijn 23.900 valse eurobiljetten onderschept en geregistreerd. Dat is 24% meer dan de 19.300 valse eurobiljetten die in de tweede helft van 2013 uit de roulatie werden gehaald. Het risico op het ontvangen van een vals biljet blijft echter laag.
  • DNB
  • vhttp://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/persberichten-2014/dnb309854.jsp

De Europese Centrale Bank (ECB) meldde vandaag in een persbericht dat het afgelopen halfjaar 331.000 valse eurobiljetten wereldwijd zijn aangetroffen. Dat is een afname van 6% ten opzichte van het tweede halfjaar 2013.

Vergeleken met de ruim 16 miljard echte eurobiljetten die wereldwijd in omloop zijn, blijft het aantal aangetroffen valse eurobiljetten gering. De valse biljetten die zowel in Nederland als in de andere Europese landen het meest uit circulatie worden gehaald, betreffen de coupures €20 en €50.

De eurobiljetten zijn door de echtheidskenmerken goed beschermd tegen vervalsing. Het is belangrijk dat het publiek alert is en kennis heeft van deze echtheidskenmerken. Informatie hierover is te vinden op de website van DNB en de ‘Eurobiljet app’. Van 23 juli tot en met 1 september 2014 vindt bovendien de tentoonstelling ‘Het nieuwe gezicht van de euro’ plaats in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag. Op deze tentoonstelling is eveneens uitgebreide informatie te vinden over de echtheidskenmerken van eurobankbiljetten. De tentoonstelling presenteert ook het €10-biljet uit de nieuwe Europa-serie. Op 23 september 2014 zal dit biljet in omloop komen. De bankbiljetten uit de nieuwe serie zijn nog veiliger door de verbeterde echtheidskenmerken. Het Eurosysteem blijft hiermee werken aan de bescherming tegen vervalsing van eurobankbiljetten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top