vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / DNB: Nieuwe serie eurobiljetten hoger gewaardeerd
DNB: Nieuwe serie eurobiljetten hoger gewaardeerd

DNB: Nieuwe serie eurobiljetten hoger gewaardeerd

  • Nederland
  • Het Nederlandse publiek vindt de nieuwe 5- en 10-eurobiljetten mooier dan dezelfde biljetten uit de oude serie. De serie als geheel krijgt een 7,4 als rapportcijfer. De kennis over echtheidskenmerken is echter beperkt. Het vertrouwen in de eurobiljetten is groot. Waarschijnlijk worden de biljetten daarom nauwelijks op echtheid gecontroleerd. Dit blijkt uit een peiling door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van DNB.
  • Grafiek_tcm46-322750
  • DNB
  • http://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/dnbulletin-2015/dnb322753.jsp

Waardering nieuwe bankbiljetten

In 2013 is het biljet van 5 euro vernieuwd en het jaar erop heeft het Eurosysteem een nieuw biljet van 10 euro geïntroduceerd. Deze twee nieuwe biljetten worden door driekwart van de mensen mooi gevonden. Dat is een beter resultaat dan de waardering van de oude biljetten van 5 en 10 euro. De twee nieuwe biljetten bereiken nu hetzelfde waarderingsniveau als voor de serie als geheel (zie grafiek). Gevraagd naar welk biljet het mooist is, kiest de grootste groep voor het nieuwe tientje.

Volgens de respondenten is de nieuwe serie veiliger dan de oude: moeilijker na te maken en makkelijker op echtheid te controleren. Men heeft daardoor meer vertrouwen in de echtheid van de biljetten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top