woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / DNB: Toename aantal valse biljetten
DNB: Toename aantal valse biljetten

DNB: Toename aantal valse biljetten

  • Nederland
  • In 2013 is het aantal valse eurobiljetten in Nederland toegenomen. In totaal zijn 37.700 valse biljetten onderschept en geregistreerd, een toename van 28% ten opzichte van de 29.500 valse biljetten die in 2012 werden aangetroffen.
  • DNB
  • http://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/persberichten-2014/index.jsp

Wereldwijd nam het aantal valse eurobiljetten in 2013 toe met 26% tot 670.000, zo meldde de Europese Centrale Bank (ECB) vandaag in een persbericht. Ten opzichte van de ruim 15 miljard echte eurobiljetten in omloop blijft het aantal aangetroffen valse biljetten nog altijd laag. De valse biljetten die zowel in Nederland als in de andere Europese landen het meest uit circulatie worden gehaald, betreffen de coupures €20 en €50.

De eurobiljetten zijn door de echtheidskenmerken goed beschermd tegen vervalsing. Het is belangrijk dat het publiek alert is en kennis heeft van deze echtheidskenmerken. Informatie hierover is te vinden op de DNB-webpagina Echtheidskenmerken van eurobankbiljetten.

Verder heeft de ECB vandaag het €10-biljet van de nieuwe Europa-serie onthuld. Op 23 september 2014 zal dit biljet in omloop komen. M et deze nieuwe serie blijft het Eurosysteem de bescherming tegen vervalsing voortzetten, door de eurobankbiljetten nog veiliger te maken met verbeterde echtheidskenmerken. Meer informatie over de Europa-serie is beschikbaar via de speciale websitewww.nieuwe-eurobankbiljetten.eu/.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top