zondag, januari 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / DNB: Toename aantal valse eurobiljetten
DNB: Toename aantal valse eurobiljetten

DNB: Toename aantal valse eurobiljetten

  • Nederland
  • In 2014 is het aantal valse eurobiljetten in Nederland gestegen. In totaal zijn 48.700 valse biljetten onderschept en geregistreerd, een toename van 29% ten opzichte van de 37.700 valse biljetten in het jaar daarvoor. Het risico op het ontvangen van een vals biljet blijft echter laag.
  • DNB
  • http://www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/persberichten-2015/index.jsp

Wereldwijd nam het aantal valse eurobiljetten toe met 25% tot 838.000, zo meldde de Europese Centrale Bank (ECB) vandaag in een persbericht. Ten opzichte van de 16 miljard echte eurobiljetten in omloop is het aantal aangetroffen valse biljetten nog altijd gering. De valse biljetten die zowel in Nederland als in de andere Europese landen het meest uit circulatie worden gehaald, betreffen de coupures €20 en €50.

De eurobiljetten zijn door de echtheidskenmerken goed beschermd tegen vervalsing. Het is belangrijk dat het publiek alert is en kennis heeft van deze echtheidskenmerken. Informatie hierover is te vinden op de website van DNB en de ‘Eurobiljet app’.

De strijd tegen valse eurobiljetten gaat door. Na de biljetten van €5 en €10 is het nieuwe biljet van €20 het derde bankbiljet van de Europa-serie dat zal worden ingevoerd. Het Eurosysteem zal op 24 februari 2015 het eurobiljet onthullen en de precieze datum van uitgifte bekendmaken. De Europa-serie wordt ingevoerd om de integriteit van de eurobiljetten verder te verbeteren en valsemunters vóór te blijven.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top