dinsdag, maart 9, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / DNB: Uitbreiding sanctiemaatregelen EU tegen Rusland
DNB: Uitbreiding sanctiemaatregelen EU tegen Rusland

DNB: Uitbreiding sanctiemaatregelen EU tegen Rusland

  • Nederland
  • Vandaag zijn EU Verordeningen 959/2014 en 960/2014 gepubliceerd evenals uitvoeringsverordening 961/2014. Met deze verordeningen zijn de beperkende maatregelen tegen Rusland uitgebreid. Met uitvoeringsverordening 961/2014 is de freezelist behorende bij verordening 269/2014 van 17 maart 2014 uitgebreid. Met verordening 959/2014 is verordening 269/2014 gewijzigd.
  • DNB
  • www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/nieuws-2014/dnb311976.jsp

Verordening 960/2014 wijzigt verordening 833/2014 van 31 juli 2014: de beperkende maatregelen worden daardoor uitgebreid. De belangrijkste wijzigingen voor financiële instellingen zijn:

  • een uitbreiding van het verbod op levering van dual use goederen aan met name genoemde entiteiten, financiering hiervan en financiële diensten hiervoor
  • een uitbreiding van het verbod op de verstrekking van financiële diensten in verband met goederen en technologieën die op de gemeenschappelijke lijst van militaire goederen zijn opgenomen: verzekering en herverzekering zijn nu expliciet benoemd als verboden diensten
  • een uitbreiding van de bestaande restricties inzake overdraagbare effecten en geldmarktinstrumenten:

-verkorting van de looptijd van 90 naar 30 dagen
-een uitbreiding van de maatregelen naar bedrijven in de defensie-industrie en staatsbedrijven in de olie-industrie
-een verbod om nieuwe leningen of kredieten met een looptijd van 30 dagen of langer te verstrekken, met uitzondering van handelsfinanciering.

Nadere informatie

Het is de eigen verantwoordelijkheid van financiele ondernemingen op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in sanctieregelgeving.

Nadere informatie over de sanctieregelgeving, waaronder het meldformat, kunt u als service vinden op de website van DNB.
Wilt u ook tweets ontvangen? Word dan volger van de twitteraccount @DNB_NL_SANCTIES.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top